Tatuering på händerna: 100+ tatuerings-idéer

  

Dessa tatueringar är kanske mest kända för att vara associerad som ett gäng eller gangster symboler. En vanlig symbol för att man gått med i ett gäng är tre punkter som formar en triangel på toppen av handen mellan tummen och pekfingret.

Hand tatueringar: Historia

Det finns flera anledningar till varför man väljer att tatuera sig på handen, vissa gör det med mening. Detta är för att handen är mycket synligt och det kan därför vara en bra placering om man vill tatuera in en viktig symbol som man vill visa. Det gör även mycket ont att tatuera sig på handen, vilket värdesätter tatueringen högre, eftersom man betalar ett ”större” pris.

Många religiösa tatueringar relaterade till kristendomen är även gjorda på handen, på grund av förknippningen med korsfästandet av Jesus. En del människor väljer även att tatuera in sin vigselring istället för att ha en fysisk ring, eftersom att de vill kunna ha den permanent för evigt.

  

Tatuering på händerna: Betydelse

Betydelsen varierar bland olika kulturer. Inom den arabiska kulturen är henna tatueringar en mycket vanlig tatuering som har funnits sedan långt tillbaka i tiden som en försköningsprocess för kvinnor. Urbefolkningen i Nya Zeeland och Australien använder hand och ansiktes tatueringar för att visa vilket klass, familj eller klan man tillhör.

Hand tatueringar: Design

Det finns alla möjliga sätt att designa din handtatuering. Man kan antigen ta det simpelt och välja en liten tatuering på knogarna eller på handflatan. Men man även tillexempel välja en fingertatuering där man kan ha ett litet hjärta eller en bokstav på sidan av fingret.