Svärd tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Det finns många som väljer ett svärd som motiv för att de tycker att det ser estetiskt vackert ut, men en del väljer även det för den djupa och historiefyllda betydelsen.

Svärd tatuering: Historia

Svärd och dolkar har funnits i alla år i många olika kulturer. Speciellt i kulturer runt om i Asien, där svärdet är en viktig roll i kulturhistorien. Svärdet är en symbol runt om hela världen, för krigare, riddare, ninjas och samurajer.

Svärd tatuering: Betydelse

Det finns flera betydelser som associeras med ett svärd eller en dolk. Det vanligaste betydelserna är rättvisa, styrka, mod, ära och tapperhet. Andra betydelser som ofta har uppkommit på grund av historia är att svärdet associeras med adlighet och makt. Detta är förmodligen eftersom att man endast kunde bli en riddare om man var adlig, i en del äldre samhällen, tillexempel England.

  

Tatueringar av svärd och dolkar: Design

Du kan designa din tatuering på flera olika sätt. Svärd och dolkar kommer i många olika former och designer, färger och storlekar. Genom att lägga till andra motiv kan du förändra eller förstärka betydelsen som är associerad med din tatuering. Ett svärd tillsammans med ett hjärta, där svärdet skär hjärtat är ofta en representation av ett brustet hjärta.

Det kan även vara en symbol för förlorad kärlek eller svikelse. Om väljer att lägga svärdet framför kan betydelsen istället ändras till beskydd eller mod. Väljer du att lägga till vingar kan det istället få en betydelse som beskydd av din patronängel, eller att du har egenskapen att förse faror.