Mån tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Måntatueringar är ett mycket populärt och symbolisk tatuering. De är främst populära hos unga kvinnor men månens betydelse kan vilken person som helst oavsett kön och ålder associera till.

För dig som är intresserad av astrologi kan en måntatuering dessutom vara något för dig.

Utan månen skulle inte ens havets tidvatten att finnas. Det finns många variationer av måntatueringar, med olika betydelser. Några typer är tillexempel halvmåne, fullmåne, röd eller svart måne och månar tillsammans med stjärnor. Månar kan framställas i många olika färger och designer, både abstrakt och naturalistiskt.

Mån tatuering: Betydelse

  

Måntatueringar kan symbolisera en förändring i ens liv, eller ens vilja att följa sin riktiga natur. En mörk måne kan tillexempel symbolisera ens mörka, elaka natur. En blå måne kan representera en ovanlig händelse eller en speciell kärlek.

En halvmåne är oftast en symbol för något man inte kan se direkt med ögat. Detta kan vara allt från din egen potential, kärlek, smärta eller förlust. Halvmånen representerar potential och dubbelkaraktär, eftersom att månen inte är helt full och kan gå åt båda hållen.

En röd måne kan tolkas som en symbol för apokalyps. Medan en del associerar den röda månen med undergång, ser dock andra den som en symbol för evig lycka.

En måne tillsammans med en stjärna kan representera familjemedlemmar. Då månen kan ses som en förälder och stjärnorna, barn. Men det kan även vara en symbol för ljuset i mörkret, eller hopp.

En tatuering med både en måne och en sol är en typisk symbol för dualism. Månen är den feminina sidan medan solen är den maskulina. Att tatuera in denna symbol på din kropp kan vara ett tecken på att du lever i harmoni med båda dina sidor och därför även dig själv.

  

Den huvudsakliga betydelsen månen har är att framföra en persons andlighet, vilket kan komma i många former. En måntatuering kan indikera allt från en vild sida till en personlig förändring i ens själ.

Mån tatuering: Historia

Inom många kulturer betraktas månen som en himmelsk och helig kraft.

Inom grekisk mytologi är Artemis, gudinnan av de vilda och jakt associerad med månen. Precis som Artemis romerska sida, Diana, gudinnan som skyddar barn och barnafödande.

Inom religionen Wicca är månen associerad med Demeter, Kore-Persefone och Hecate, som även är känd som Modern, Jungfrun och ”Crone”. De representerar passagen av tid och livets cykel från födelse till död.

Månen anses vara en kvinnlig symbol och associeras ibland med gudinnan Isis från egyptisk mytologi. En del hävdar även att månen har en koppling med kvinnors menscykler.

Mån tatuering: Design

Eftersom att halvmånen oftast framställs i mindre skalor, brukar den här designen passa bäst på inre handleden. Men även på fingret, eller till och med i ansikten, om man är tillräckligt fräck för det. En annan design är att göra en halvmåne till en sleeve och lägga till stjärnor eller planeter för en komplett look. Om man vill ha en större tatuering kan man placera tatueringen på ryggen, skulderbladen eller låren. En del som vill ha en medelstor tatuering placerar dessutom sin måntatuering bakom nacken.