Örn tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Den vithövdade havsörnen är USA:s nationalfågel och en av de starkaste amerikanska symbolerna. Den symboliserar förutom Amerika även frihet. Den valdes till USA:s symbol på grund av dess långa liv, styrka och majestätiska utseende.

Örn tatuering: Betydelse

Vanliga associationer med örnen är frihet, styrka, makt, maskulinitet, vishet och vision.

En flygande örn med sina vingar utspridda symboliserar frihet och spirituell utveckling. Den majestätiska örnen med sina vackra vingar i skyn kan dessutom representera styrka och chanser. En tatueringar av endast huvudet är en tatuering som kan variera i storlek och design. Det kan vara en simpel svart och vit bild eller ha många detaljer och flera färger.

  

En örn på en gren eller en sten symboliserar hälsa och energi, samt beskydd.

En tysk örn liknar en vapensköld och användes ovanpå svastikan, nazistpartiets symbol. Om du funderar på att tatuera in en tysk örn som en symbol för din tyska bakgrund, tänk på att folk kan missförstå din tatuering.

En örn med en orm i sina klor representerar konflikt. Det kan symbolisera ett slagsmål eller en kamp mellan vishet eller hämnd.

Andra betydelser som förknippas med örnen är dominans, chans och guds budbärare.

Örn tatuering: Historia

Den vithövdade havsörnen valdes till USA:s nationalsymbol den 20 juni 1782. Om Benjamin Franklin hade fått som han ville skulle kalkonen ha blivit USA:s nationalfågel.

  

Örnen har sedan forntida Grekland varit en symbol maskulin styrka och virilitet. Den grekiska guden Zeus, känd som kvinnotjusare, är ofta associerad med örnen. Örnen har även ofta blivit framställd bärande på en blixt, Zeus symbol.

En örntatuering i en stamdesign har sina rötter i Indian och Aztek traditioner och tro. Varje stam hade lite olika beskrivningar av örnen men det fanns en generell. Örnen beskrivs i en högt uppsatt position och symboliserar styrka. Men även mod och spirituell vishet.

Maori folket använde även tatueringar som en del i deras ceremonier. Där varje tatuering bar en mening, och en kombination av tatueringar berättade bärarens livshistoria. Indianerna såg denna fågel som en symbol för spirituell kraft på grund av deras egenskap att flyga högt ovanför bergen. De trodde även att örnen var en inkarnation av åskfågelns själ, som förde med sig åska.

En tatuering av en örnfjäder är i indianstammar en symbol för läkande, och bandet mellan naturen och spiritualitet.

En tatuering av en örnklo symboliserar skydd och beskydd över bäraren. Eftersom klorna är örnens mest användbara vapen för att försvara sig. Ett öga av en örn är också ett populärt motiv. Även när örnen flyger högt uppe bland molen kan den se utan hinder.

Dessa tatueringar har även ett spirituellt motiv, eftersom att en örn uppe bland molen sägs vara en representation av Jesus himmelsfärd efter korsfästelsen.

Tatueringar av örnar – Design

Den bästa placeringen för en örntatuering är oftast på axeln eller bröstet. Men den passar nästan överallt. Beroende på storleken och designen av tatueringen kan placeringen variera. En liten fjäder kan tatueras på handen eller handleden medan en större örn passar bättre på överkroppen.

Det finns flera sätt att designa din egna personliga tatuering. Genom att lägga till flera färger eller mönster kan ett helt vanligt motiv ändras.