Rådjur tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Inom gruppen hjortdjur ingår både olika raser av hjortar och rådjur. Eftersom att de är lika till utseendet handlar denna artikel om både hjortar och rådjur. Rådjur har alltid varit i fokus hos människorna på grund av deras skönhet och elegans.

Rådjur tatuering: Betydelse

Ett kvinnligt rådjur eller en hind associeras med moderlig kärlek, vänlighet och mildhet. Hjorthanen utmärker fruktbarhet, virilitet och sexuella krafter. Generellt associeras rådjur med ädelhet, fred, kärlek och godhet.

En hind tillsammans med sin unge kan symbolisera moderlig kärlek, om bärararen tillexempel har ett eget barn. Med den kan även tatueras på ett vuxna barn som förlorat sin mamma, för att komma ihåg en avliden.

  

Rådjuren är snälla och vänliga djur som oftast inte attackerar människor. Därför är det många som associerar rådjuret med vänlighet och mildhet. Rådjuret är en symbol för ädelhet på grund av deras nobla horn. Det är därför många adelsfamiljer använde rådjuret som sitt motiv till sina vapensköldar.

Tatueringar av rådjur: Historia

En av de mest populära tatueringarna av rådjur är stam tatuteringar. Ursprungligen kommer denna design från keltiska och indianska kulturer. De är väldigt uppskattade på grund av deras symboliska värde.

Inom keltisk kultur är rådjuret associerad med Cernunnos, guden av lust och fruktbarhet. Han är framställd med hjorthorn, därmed har hjorthornen blivit en symbol för manlig styrka och fertilitet.

Tatueringar av rådjur: Design

Ett förslag till en design är en scenisk hjort design. Det vill säga man framställa en vacker hjort längst fram och en fin bakgrund av naturen bakom. En annan typ av design är en skalle av rådjuret tillsammans med hornen. Den här typen av tatuering kan du förmodligen hitta på ryggen av män. Eftersom att skallen av en hjort representerar styrka och virilitet, men det finns även kvinnor som börjat välja denna typ av design. Denna typ är även populär bland jägare.

Den ”vackra hinden” är en typ av design som många kvinnor väljer. Den vackra hinden, eller hjorthonan är en symbol för skönhet och femininitet. Att lägga till unika, färgstarka färger till denna typ av design förstärker skönheten hos tatueringen. Med tillagda färger förstärks specifikt hindens ögon, därefter det kända uttrycket ”Doe eyed beauty”.

  

En annan typ av design är en tatuering av rådjurets spår. Det är en väldigt flexibel design då man själv kan bestämma storleken och antalet fotspår av tatueringen. Det kan tillexempel vara endast några få spår från en hjort, eller spår från flera. Man kan även bestämma riktningen hjortarna går för en unik, personlig design.

En typ av design är ett rådjurshuvud med pilar kvar genom halsen. Detta kan symbolisera livet av en jägare eller en jägare som avlidit. Men det kan även vara en symbol för en ägare av hjortar för att visa att den dog av tjuvskyttar.

Om du vill gå för en mer komisk och stilig design kan du välja president hjorten. Den är framställd som ett porträtt av en hjort, med en slips och kostym i ett foto. Till denna design kan man själv välja olika detaljer och hur pass personlig man vill att den ska vara.