Pilar tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Piltatueringar kommer ursprungligen från Indianerna. Pilen representerade ett nödvändigt redskap i jägar-samlar samhällen. Även fast det är en simpel design, är denna symbol mycket populär på grund av sin betydelse.

Ett motiv med en pil och en båge symboliserar konflikt, svårigheter i livet och spänning. En pil släppt från en båge står för en positiv förändring i ens liv eller för att man tagits framåt i livet. En pil som är sönder är en symbol för fred eller sluta fred.

En bunt med pilar är från början en representation för en av de fem grundande stammarna av de Iroquiois League. En tatuering som visar en bunt med pilar symboliserar styrka och enighet. Därför att flera pilar är starkare tillsammans än en enstaka pil. En enstaka pil är även lättare att ta sönder än flera stycken tillsammans.

  

En kompassvisare kan representera en ny riktning, vilket kan vara allt från ett nytt kapitel i ens liv eller en ny relation.

En design med en pil genom ett hjärta representerar kärlek eller romans. Medan två pilar representerar vänskap, vilket kan användas för en matchande tatuering med din vän. En fjäder genom pilskaftet symboliserar frihet, triumf, och självständighet.

Pilar tatuering: Historia

I klassisk mytologi var Cupid, guden av erotisk kärlek och lust, träffad av en pil som fyllde en med romantisk lust för den andra.

Tatueringar med pilmotiv kan göras i både litet och stort format. De kan placeras var som helst på din kropp. Placeringen baseras på tatueringens storlek. Dessa tatueringar är populära bland tatueringsälskare, eftersom de ofta har stark symbolik.

Pilen representerar konceptet att uppnå sina mål; att kunna bedriva stora ting när du tar dig genom svåra stunder i livet. Pilen står också för kärlek eftersom det är Cupids vapen, som använder det för att skapa attraktion mellan älskare. Inom astrologin är pil och båge en symbol för stjärntecknet Skytten.

  

Piltatueringens symboliska betydelser är något som du måste vara medveten om innan du dekorerar din kropp med pilar. Inom många indiankulturer är pilen känd som jakten och beskydd vapen.

Tatueringar av pilar – Design

Det finns flera typer av designer att välja mellan, då det finns många variationer av pilar. En enstaka pil kan symbolisera att du aldrig tittar tillbaka utan endast tittar framåt. Eftersom att pilen bara går framåt i en riktning, och alltså aldrig tittar tillbaka.

Om du väljer en pil i en mindre storlek kan du designa den på ditt finger, handleden eller fotleden. Medium stora tatueringar kan placeras på ditt ben, arm, bröst, axel eller rygg.

Det originella motivet är väldigt simpel, en enstaka linje i svart. Därför är det lätt att t.ex. lägga till andra färger eller fler pilar. Många struntar även i den originella pilen som ett streck tillsammans med ett fjäderskaft. Istället finns det folk som ändrar skaftet till en diamant eller lägger till andra dekorationer som snören, fjädrar, pärlor m.m.

Det finns aldrig ett fel val då alla väljer sin tatuering av olika anledningar. En del kanske väljer pilen för utseendemässiga anledningar, medan andra för en djupare betydelse.