Dödskalle tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Den vanligaste typen av skallar är dödskallar. En typisk design för dödskallar är en skalla och korsade ben. Denna symbol har genom historien används för att symbolisera gift och död. Men denna symbol förekommer även på piratskeppens flagga.

Idag har många människor inte samma syn på denna symbol och får inte samma negativa reaktion. Detta kan vara på grund av romantiseringen av pirater som uppkommit under de senaste åren. Man ser helt enkelt inte pirater och deras symbol, dödskallen, som lika skrämmande längre. Dödskallen förekommer dessutom i flera religiösa kulturer. Den hinduiska guden Kali förekommer med dödskallar i hennes onda, vredgade form.

Dödskalle tatuering: Betydelse

Det finns flera symboliska betydelser bakom dödskallen. Den främsta är som sagt inte svår att gissa, döden. Men det finns även andra betydelser associerade med dödskallen som inte är lika negativt uppfattade.

  

Ett exempel är dödskallen och skelettet i Tarot kortleken. Detta kort, dödskortet är en symbol för förändring, både ond och god. Dödskallen kan även användas som en symbol för att man vunnit över döden, att man kan vinna över den fysiska kroppen och leva vidare med sin själ.

Tatueringar av dödskallar: Design

Det finns många designer man kan använda för att göra en snygg tatuering med en dödskalle som motiv. Du kan antigen välja ett mycket realistiskt motiv med många detaljer och skuggor. Eller kan du välja en mer simpel design med mindre detaljer eller inte lika realistisk. För att framhäva andra betydelser du även kan associera dödskallar med kan du lägga till andra motiv.