Maskros tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Funderar du på ett blomstermotiv på din nästa tatuering? Då är maskrosen ett motiv som passar dig. Maskrosen har många stadier, motiv och betydelser som du kan upptäcka genom att läsa vår artikel. Kanske är maskrosen perfekt för just dig!

Maskros tatuering: Historia

Maskrosen är nog världens vackraste ogräs. Det som man vill ska blomstra även om det skapar oreda i trädgården. Maskrosen har använts som motiv länge på grund av dess unika färg men också på grund av den vackra gestalten den antar då den sprider sitt pollen.

Maskrosen är någonting som alla har som bild av en lycklig barndom. Att leka i trädgården bland blommorna. Maskrosen har också massvis med användningsområden, som medicin eller bladen för matlagning.

  

Maskros tatuering: Betydelse

Maskrostatueringen kan i sin blomstrande form innebär personlig utveckling och att ens själ blomstrar. Eftersom den är en blomma som växer kan den också representera alla livets olika delar. Maskrosen skickar i sitt sista skede ut sitt vackra pollen, som då det slår i marken skapar en grodd till en helt ny växt.

Växten kan jämföras med en människas liv, då man växer, mognar och blomstrar, för att sedan gråna och slutligen flyta ut i alltet. Det finns också många religiösa betydelser.

Tatueringar av maskrosor: Design

Designen kan variera stort, men är oftast av antingen blomman då den blomstrar eller när den sprider sitt pollen. Den tatueras ofta in med ett citat som rör livsmening. Väldigt vackra tatueringar av maskrosor kan skapas, på grund av dess vackra, gyllene färger i blomstret.