Pion tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Olika typer av blommor har alltid fascinerat människor genom tiden. Idag är motiv av blommor ett mycket populärt motiv bland kvinnor, med även en del män.

Pion tatuering: Historia

Pionen har en viktig symbolistisk betydelse inom bland annat kinesisk kultur. I kina är pionen en symbol för lycka, framgång och förmögenhet. Pionen är döpt efter den grekiska guden av medicin, Asklepios student Paion. Paion upptäckte den medicinska användningen av många växter. I japansk kultur är pionen associerad med det gamla japanska kortspelet. Denna blomma kan därför även vara en symbol för att ta risker och beslutsamhet. I Europa är pionen dessutom förknippad med jungfru Maria.

Pion tatuering: Betydelse

Betydelsen associerad med pioner är ömtålighet, den naturliga existensen, bestämdhet och medkänsla. De är även en viktig symbol för lyckat äktenskap.

  

Tatueringar av pioner: Design

Det finns oändligt många sätt att designa din piontatuering. Denna blomma är ofta framställd i en djup röd färg. Men det finns även rosa, vita och gula pioner. Det generella, allmänna versionen av pioner är dock en blomma med flera lager av blad i olika nyanser av röd med gröna blad. Bladen är lite krökta inåt på blombladens topp. Detta kan se mycket estetiskt vackert ut om den görs ordentligt.

Beroende på vilken storlek du väljer att ha på din tatuering kommer även placeringen att variera något. Pioner är relativt stora blommor och ser därför bäst ut om de framställs relativt stora och detaljrika. Det kan därför vara ett förslag att välja placeringar som ryggen, axeln, överarmen eller låret.