Orkidé tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Orkidén är en vacker blomma som växer där andra växter inte kan växa. Orkidéer är dessutom svåra att odla när de inte är i en fri miljö. Denna tatuering passar därför dig som är en fri själ med en speciell personlighet.

Orkidé tatuering: Historia

Symbolen som är sammanfogad med orkidén är olika i flera kulturer. Bland aztek folket finns tron om att en orkidé kan förhöja kraft och stryka. I Kina är orkidén en symbol för fertilitet, fundersamhet och elegans. Inom den japanska kulturen är orkidén en symbol för mod för krigarna. I kristen teologi är orkidén dessutom tydligen en symbol för Kristus blod.

Orkidé tatuering: Betydelse

Betydelser som är associerade med orkidéer är oftast status, passion, klass, adlighet, elegans, harmoni, kreativitet med mera. Beroende på vilken typ av färg orkidéer har kan betydelsen dessutom variera något. Vita orkidéer symboliserar skönhet, elegans och oskyldighet. Blåa orkidéer förknippas ofta med meditation, zen och spiritualism. Gula orkidéer symboliserar en ny början och vänskap medan lila orkidéer är symbolen för respekt, beundran och kunglighet.

  

Tatueringar av orkidéer: Design

Design kan vara en viktig del att tänka över när du ska göra din tatuering. Beroende på vart du väljer att placera din tatuering kommer även storleken av orkidén variera. De bästa placeringarna är på axeln, ryggen och buken. Det bästa är att välja en plats där det finns en stor yta så att blomman inte behöver trängas med andra motiv. Detta är för att den kommer att se vackrare ut om den får stå ut ensam på kroppen.