Häst tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Tänk på det för en sekund, det är svårt att föreställa sig människans historia utan att hästar engageras på något sätt. Dessa majestätiska varelser har hjälpt människor att expandera territorier, vinna krig och jaga ner byte.

Häst tatuering: Betydelse

Betydelser som är associerade med hästar är makt, dominans, uthållighet, envishet och adlighet.

Personer som tatuerar in en häst är oftast en fri själ, som inte kan tämjas enkelt.

  

Hästen symboliserar dessutom mod och elegans. Hästen är ett majestätiskt djur och var ett djur som inte alla kunde rida på förr i tiden. Därför blev det så att de adliga med tillgång till träning oftare red på hästar. Det kan vara anledningen till att hästen associeras med adeln och elegans.

En keltisk häst representerar vinst, makt, dominans och oräddhet.

En ensam häst är ett bra val om du vill förmedla din kärlek för din hästvän. Oavsett om den är levande eller har kommit till himmelen. En tatuering med flera hästar är ett coolt val för riktiga hästälskare. Till denna tatuering finns det även flera variationer. Man kan tillexempel välja att tatuera in flera hästar i en grupp som tittar framåt. Eller flera galopperande hästar genom gräset. Andra variationer är ett hästhuvud. Detta är ett val för folk som har ett gott öga för detalj och vill fokusera på djurets skönhet. Man kan även välja en hästsko. Detta är ett smart val för personer som vill ha en mindre tatuering. Men hästskon symboliserar dessutom tur och kan vara en maskot.

Häst tatuering: Historia

Hästar har underlättat för människor sedan de tidiga européerna och indianerna visade hur användbara det är. Utan hjälp av hästarna hade tillexempel den amerikanska kontinenten inte blivit koloniserad som den blivit. Även den vilda västern blev vunnen på hästrygg, så det är inte konstigt att hästen är ett mycket populärt motiv.

Många av de stora ledarna genom historien skulle inte ha väckt vår uppmärksamhet om det inte hade varit för hästen. Djingis Khan ansågs vara världens mest häftiga och stridsberedda ledare. Han skulle inte ha kunnat härska över sitt stora imperium om det inte hade varit för hans arme med ryttare.

  

Även egypterna hade möjligheten att vinna många slag med hjälp av hästdrivna vagnar, som var mycket mer överlägsna än krigare på fot.

Häst tatuering: Design

Det finns flera sätt att designa din egen unika tatuering. Ett sätt är att ändra färgen på hästen, vilket ger den en annan betydelse. En vit häst är en symbol för riddare som räddar jungfrur i nöd. Därför är vitt associerat med godhet, reinkarnation och hopp. En svart häst kan symbolisera ondska, mörker och dåliga omens.

En hästtatuering kan framställas på många olika sätt och det är därför helt upp till tatueraren hur tatueringen kommer att se ut. Placeringen av tatueringen bestäms helt av storleken av tatueringen. Om det är en stor tatuering, passar den bäst på större ytor på kroppen, som t.ex. ryggen, axeln eller bröstet. Om det är en mindre tatuering passar den bättre på mindre ytor. Som tillexempel handen, foten, nacken eller armen.