Sköldpadda tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Varför ska man välja en tatuering av en sköldpadda? Om du har funderat länge på att skaffa en tatuering och vill ha en med en meningsfull betydelse som ska hålla länge är sköldpaddan något för dig!

Sköldpadda tatuering: Betydelse

Sköldpaddor anses vara fridfulla och graciösa djur. Sköldpaddor finns i älvar, dammar, åar och hav runt om i världen. Eftersom att sköldpaddan finns runt om i världen, förekommer de även i flera olika kulturer.

Den vanligaste betydelsen som associeras med sköldpaddan är stillsamhet, frid och lugn.

  

Sköldpaddan är känd för att vara ett långlivat djur. De lever i snitt längre än människan, ofta runt 80-100 år. Även fast de är långsamma, gör de allting som de behöver få gjort. De symboliserar skydd och säkerhet också. Eftersom att sköldpaddan kan gömma sig i sitt skal vid fara. Deras skal är hårt nog att de skyddar mot de flesta djur och förhållanden. När sköldpaddan gömmer sig i sitt skal kan den hitta inre frid samtidigt som den kan försvinna från omvärlden.

När du ser en sköldpadda som tar sig fram på en väg, kan man se att de rör sig först genom att sträcka ut huvudet. Vilket kan symbolisera att man med tålamod tar sig framåt, långsamt men säkert.

De kan dessutom symbolisera spiritualitet och läkning. I flera forntida kulturer anses sköldpaddan ha en läkande kraft. Andra betydelser är mod, vishet, beskydd, läkning, uthållighet, långlivhet, säkerhet och vänlighet.

Hawaiianerna och polynesierna såg sköldpaddorna som de fredliga varelserna av vattnet. De är även symboliska varelser för vissa indianstammar. Dessa stammar trodde att sköldpaddorna tog del i skapandet av jorden.

Sköldpadda tatuering: Design

Sköldpaddan är ett vanligt motiv bland atlantiska och hawaiianska tatueringar, som ofta är gjorda i traditionellt svart färg. Men en del väljer att lägga till flera färger för att liva upp sin sköldpadda. Det finns flera sätt att designa din tatuering.

  

Några vanliga designer är en hel sköldpadda, endast den främre halvan, eller skalet. De kan även framställas realistiska eller tecknade. Realistiska tatueringar ser mycket bra ut när de ritas korrekt och med mycket detaljer. Denna tatuering väljs ofta utseendemässigt och av folk med ett gott öga för detalj.

Andra väljer att tatuera in en tecknad variant för en mer gullig och skämtsam stil. En del väljer dessutom att tatuera in endast en silhuett och tillexempel lägga till andra symboler. För en mer unik design kan man lägga till hjärtan, vågor, blommor eller kan en till sköldpadda. Men sköldpaddan kan framställas på flera olika sätt. De kan också framställas med exotiska blommor eller andra växter.

Det är viktigt att läsa på om motivets betydelse innan du väljer att tatuera in det. Eftersom att en tatuering är permanent och kommer att finnas på din kropp under många år, är det viktigt att du väljer ett motiv som du är intresserad av. Ta din tid när det gäller att söka upp motivets betydelser och historia för att inte göra några misstag. Då man själv kan designa sin tatuering personligt finns det många variationer att välja mellan.