Hund tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Många som väljer att skaffa en hundtatuering gör det ofta på grund av en personlig kärlek till sin fyrbenta kompanjon. Vissa väljer även att tatuera in en hund eftersom att deras kompanjon har kommit till himmelen. Andra gör det för att deras relation med sin hund är obeskrivligt stark.

Tatueringar av hundar – Betydelse

Hundar associeras ofta med att vara stark, hjärtlig, stadiga ledare. Oavsett hur din personliga resa ser ut är hundar den perfekta kompanjonen för nästan vad som helst. Deras orubbliga lojalitet till deras ägare gör dem till människans långsiktiga bästa vän. Idag tatuerar många in en hund på sig själva som en symbol för vägledning genom de mörka delarna av ens liv.

I asiatiska kulturer anses hundar ge tur, och är en symbol för välstånd och vänlighet. Andra associationer som görs med hunden är förtroende, styrka, lojalitet och teamwork.

  

Många som förlorat en hund känner till smärtan och den överväldigande känslan av att förlora en familjemedlem. Att tatuera in en bild av din hund med namn och datum kan vara ett sätt för din hund att bli ihågkommen. Andra tatuerar dessutom in ett tassavtryck nära hjärtat för att symbolisera att sin hund alltid kommer att vara nära dig och ditt hjärta.

Andra betydelser som hunden förknippas med är vänskap, intelligens, trofasthet, förmynderskap, gemenskap, uppfattning och mod.

Tatueringar av hundar – Historia

Hunden har varit människans bästa vän sedan urtidens begynnelse. Forntida greker, kelter och egypter ansåg att hunden var en spirituell guide. De trodde att de var människans själsfrände mellan den fysiska och spirituella världen. Hundar ansågs vara den spirituella guiden som hjälpte människan mellan den fysiska och spirituella världen efter döden. Känner du att du står mellan den fysiska, riktiga världen och den spirituella dimensionen? Då kan hunden vara en tatuering för dig. Genom att tatuera in en hund kan den bli din beskyddare, som skyddar dig när du går igenom de olika dimensionerna.

Shamaner har länge associerat hundar med krafter från skogen, och sett dem som en guide genom vildmarken. Över århundranden har människans uppskattning för hunden bara växt. Hundar är den perfekta guiden oavsett vilken resa, spirituell, fysisk eller emotionell. Det kan vara en resa genom en mörk skog av ditt liv eller tillexempel en fysisk skog.

Hundar anses vara läkande djur som ofta associeras med de heliga vattnen i keltisk mytologi. Hundar framställs även med Asklepios, den grekiska guden av medicin. Forntida människor har även observerat hundar som slickar deras sår, som gav mycket läkande effekt.

  

Tatueringar av hundar – Design

Det finns flera sätt att designa en hundtatuering. Man kan tillexempel välja att tatuera in en bild av sin egen hund, eller sin favorit ras. Man kan även tatuera in endast huvudet av hunden, med olika typer av grimaser. Tillexempel med tungan ute, leende, sovande med mera. Andra designer är att tatuera in tassavtryck eller fotspår. Om man vill vara kreativ kan man använda sin egen hunds tassar, genom att sätta dem i färg och låta hunden trampa på ett papper. Som man sedan kan kopiera ut och ge till sin tatuerare.