Lilja tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Tatueringar av liljor är inte det vanligaste eller populäraste, men de är fortfarande ett mycket vackert och meningsfullt motiv.

Lilja tatuering: Historia

Inom många religioner och kulturer finns det betydelser bakom denna blomma. I tillexempel Egypten representerar lilja fertilitet. Inom kinesisk kultur är liljan istället en symbol för oskyldighet och överflöd. I grekisk kultur är liljan dessutom en symbol för sexualitet.

Lilja tatuering: Betydelse

Det finns som sagt många betydelser associerade med liljan. De vanligaste betydelserna är tro, hopp, renhet, födelse, fertilitet, elegans, rikedom, kärlek för tro, passion och moderskap. Förutom dessa allmänna betydelser är det många som anser att blommandet av denna blomma är en likt en process hos människor. De menar att likt blomman som blommar är öppnandet av pedalerna en symbol för människans själ som öppnar upp till världen.

Tatueringar av liljor: Design

Det finns flera sätt att tatuera in en lilja. De vanligaste färgerna man brukar använda är lila och rosa liljor. Man kan dock välja att istället tatuera in en vit lilja, om man vill ha lite variation i sitt liv. En vit färg är även ett mycket mer diskret val eftersom att färgen inte står ut lika mycket som andra.

  

En lilja skulle även passa i färger som blå, orange eller gul. Det finns många varianter av liljor som man kan välja mellan, det kan vara bra att bestämma vart du vill placera din tatuering för att lättare kunna välja rätt storlek på ditt motiv. Några exempel på typer av liljor är den blåa vattenliljan, tigerliljan eller en hybridlilja.