Lotus tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Tatueringar med motiv av blommor är ett populärt och vanligt val. Både män och kvinnor kan välja dessa motiv, men det är oftast kvinnor som gör det. Varje blomma har sin egna specifika mening och betydelse.

Lotus tatuering: Historia

Lotusblomman har sedan år tillbaka varit associerad med Buddha. Lotusblomman är därför en viktigt och speciell symbol inom buddhismen. Inom buddhismen symboliserar lotusblomman upplysning, och det finns en berättelse att vart Buddha gick blommade lotusblommor efter honom. Eftersom att lotusblomman växer i lerigt vatten symboliserar detta ett upplyst sinne som reser sig från lidandets samsara. Eftersom att roten sitter i lera, en symbol för begär och tillfästande, symboliserar detta att man inte är fäst vid sina begär eftersom att blommar blommar vackert ovanför ytan.

Lotus tatuering: Betydelse

Det finns många betydelser associerade med lotusblomman. Eftersom att lotusen kan komma i ett flertal färger varierar betydelsen beroende på färg. Vita lotusar symboliserar sinnet och spiritualitet, medan blåa symboliserar kunskap och vishet. Röda lotusar representerar tillexempel kärlek och passion. Andra vanliga associationer med lotusblomman är tålamod, spiritutell kontakt, tomhet från begär, upplysning och självmedvetenhet.

  

Lotus tatuering: Design

Det finns flera sätt att tatuera din lotustatuering. Om du vill blanda modern design men fortfarande vill ha lotusblomman med kan du tillexempel designa din tatuering med geometriska symboler som en triangel tillsammans med en lotusblomma. Du kan tatuera med färg för att en unik design eller tillägga andra element som en Buddha eller vatten. För dig som letar efter en mer simpel design kan en linjerad lotus utan detaljer vara en design.