Drömfångare tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Du kanske har sett en drömfångare hänga i någons rum och trodd att det endast är en prydnad eller ett pysselprojekt. Men bakom drömfångaren finns en djup betydelse.

Drömfångare tatuering: Historia

Drömfångare är ett föremål som säg hålla borta mardrömmar och skydda dig. Dem är uppbyggda av en ring med tråd igenom, formad som ett nät. Sedan finns det längre trådar som hänger end ofta smyckade med pärlor eller stenar med fjädrar i slutet.

Drömfångaren kommer ursprungligen från Indianerna, urbefolkningen i Amerika. Enligt en berättelse från Anishinabe folket fanns det en spindelkvinna. Spindelkvinnan reste runt och besökte nyfödda bebisar. Spindelkvinnan vävde magiska nät som skyddade de nyfödda bebisarna från mardrömmar. Men eftersom att stammen blev större och befolkningen ökade hann spindelkvinnan inte med att besöka alla nyfödda barn, så kvinnorna i stammen började göra sina egna nät, drömfångare.

  

Drömfångare tatuering: Betydelse

Betydelsen associerad med drömfångaren uppstod utifrån att de goda drömmarna åkte igenom hålen i nätet medan mardrömmarna fastna på nätet och inte kom in till sömnen. Drömfångaren fungerar alltså likt filtration. Många associerar dessutom drömfångaren med beskydd eftersom att de skyddar mot mardrömmar.

Tatueringar av drömfångare: Design

Designen kan variera beroende på hur vilken typ av färg och storlek du väljer. Man kan även välja olika typer av fjädrar beroende på vad du anser är vackert. Fjädrarna var från början fästa på drömfångaren för att underhålla barnen, med många anser även att fjädrarna hjälper de goda drömmarna att åka in i barnets sömn. Fjädrar är dessutom en symbol för luft, vilket är en nödvändighet för liv.