Sjöjungfru tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Sjöjungfrur är mytologiska varelser som existerar i legender och historier. Det finns inga bevis hittills om de existerar eller inte, men det är många människor som är fascinerad över denna varelse.

Sjöjungfru tatuering: Historia

Sjöjungfrur säg simma genom de sju haven samtidigt som de charmar män med deras förföriska sång. Genom deras vackra sång frestar de männen att hoppa ned i vattnet och få oss att återvända till vårt primära hem. De vackra sjöjungfrurna lovar även om beskydd och evig kärlek till de som följer med dem.

I de kristna historierna anses sjöjungfrun vara en av de sju synderna som används som en symbol för egenkärlek genom berättelser där sjöjungfrur sitter på stenar och beundrar sig själva i speglar. I den grekiska mytologin är sjöjungfrun däremot sedda som de vackra avkommorna av Afrodite/Venus, guden för kärlek och skönhet.

  

Sjöjungfru tatuering: Betydelse

Betydelser som är associerade med sjöjungfrur är fara, frestelse, sensuell och dualitet. Sjöjungfrur kan symbolisera livets frihet. Eftersom att människor till en stor del är uppbyggda av vatten är det inte konstigt att många känner en dragning till havet. Det är även många som känner en frestelse till att hoppa in i vattnet och simma fritt, där av symbolen för frihet.

Tatueringar av sjöjungfrur: Design

Oavsett vad du väljer att associera din tatuering med så kan det vara värt att fundera på den estetiska designen av din tatuering. Det man kan tänka på när det gäller designen är om du vill att det ska vara en realistisk bild av en sjöjungfru, det vill säga en människokropp med en fena, eller en tecknat variant.