Solros tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Solrosen är en mycket omtyckt och älskad blomma. Det är en vanligt förekommande blomma och är för många associerad med lycka och glädje.

Solros tatuering: Historia

Solrosen växer huvudsakligen på varma och soliga platser. De har långa stjälkar och har en märkbar stark gul färg. Solrosen är ett resultat av ren solsken och lycka, därför är det många som ser solrosen som den mest omtyckta blomman.

De forntida Inkafolket sägs ha dyrkat solrosen och ansåg att det var en symbol för solguden. Solrosen sägs ha ursprungligen uppkommit i México, solrosen kom till Europa under 1600-talet och spreds sedan ut till världen efter det.

  

När det gäller att plantera solrosor behöver man ett visst avstånd mellan fröna. Solrosfrön används även för andra syften förutom solrosblommor, tillexempel ätbara solrosfrön, solrosolja som används mycket i matlagning.

Solros tatuering: Betydelse

Många associerar som sagt solrosen med lycka och glädje, men det finns även andra betydelser som är kopplade med denna blomma. Några exempel är optimism, värme, solsken, liv, stolthet, glädjespridare och at leva livet. Solrosen kan användas för att ta bort giftiga ämnen i jorden, vilket kan användas för att symbolisera att man är en person som tar bort negativitet.

Tatueringar av solrosor: Design

Det finns flera sätt att tatuera in din design av en solros. Man kan tillexempel välja att gå med den vanliga solrosen som är gul med en grön stjälk. Andra som vill ha en mer unik och kanske annorlunda tatuering kan välja att byta ut färgen till något annat eller tillexempel gör den i svartvitt istället.