Löv tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Det finns en historia att ett enda löv är den forntida symbolen för lycka. Dock finns det många fler betydelser som är associerade med löv förutom lycka.

Löv tatuering: Betydelse

Den allmänna betydelsen bakom löv är att de representerar livet cykel, det vill säga livets kretslopp. Eftersom att ett löv kan leva genom flera årstiden under ett år, född på våren, grön på sommaren, på hösten förändras de och blir röda eller gula. Sedan till sist när vintern närmar sig faller de av och dör. Även fast lövet dör går livet vidare, alla människor går likt lövet igenom olika cyklar av livet.

En del människor anser även att precis som lövet som förändras går vi igenom olika steg och kapitel i våra liv. Lövet som kan representera döden representerar även födelse och livets början.

Tatueringar av löv: Design

Det finns väldigt många designer att välja mellan när det kommer till löv. Eftersom att det finns så många arter och sorter av träd finns det lika många typer av löv. Även fast de är samma art av löv varierar var och en även eftersom att de blir påverkade av vädret ute och eftersom att varenda individ är inte den andra lik, precis som hos oss människor.

  

Man kan tillexempel välja att ha ett löv tillsammans med trädet eller grenar. Man kan ha ett löv från sommaren, grön och full med liv, eller ett löv från hösten där det finns många färger och varianter att välja mellan. Det kan vara ett ensamt löv eller en bunt med flera.