Tatueringar av kaniner: Betydelse, design, historia och foton

  

Oavsett vad du associerar kaniner med finns det många olika symboler som är associerade med detta djur. Det finns därför säkert någon variant som passar in på just dig och kan vara en potentiell val av tatuering för dig!

Tatueringar av kaniner: Historia

Kaninen har ansetts vara en gud i många forntida kulturer. Inom dess kulturer så var det kaninen som drog trick och skojade med jägare och hjältar. I tillexempel Afrikansk kultur och bland indian stammar så kallades denna skojare för ”Nanabozho”. I Kina är kaninen en del av de 12 zodiakerna som är en symbol som representerar långt liv och lycka. Detta djur som framträder i början av våren och runt påsk är dessutom en symbol som representerar fertilitet och inom kristen symbolism är kaninen mer än en chokladkanin!

Tatueringar av kaniner: Betydelse

Betydelsen är mycket varierande beroende på vilken aspekt du utgår ifrån. Eftersom att kaninen har en egenskap att hoppa väldigt lång och högt för sin kroppsstorlek är det många som associerar en kanin med att de har överkommit stora hinder i ditt liv.

  

Kaniner är även en symbol för sex och lust, vilket inte är så konstigt med tanke på att Playboy valde kaninen som deras symbol. Många ser även kaniner från olika litteraturer som en typ av symbol och väljer att tatuera in just detta.

Tatueringar av kaniner: Design

Det finns många sätt att designa din tatuering av en kanin. Några exempel av designer är kaniner från Alice i underlandet, Disney eller andra serier, filmer och böcker.