Hibiskus tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Letar du efter en tatuering med mycket estetisk design samt en djup betydelse? Då är en hibiskus tatuering något för dig!

Hibiskus tatuering: Historia

Hibiskusblomman härstammar från de stilla öarna och är ofta populära bland kvinnor. Både storleken och färgen kan variera hos hibiskusblomman. I Malaysia anser man att hibiskusen är en representation för livet, mod och ära. I Kina är hibiskusen dessutom vara en symbol för rikedom, vänlighet och oskuldhet, beroende på färgen.

Hibiskus tatuering: Betydelse

Betydelsen varierar som sagt beroende på vilken typ av hibiskus du väljer. De vanligaste betydelserna som associeras med hibiskusen är elegans, skönhet, skörhet, och allting exotiskt. Denna blomma från de stilla öarna representerar även mildhet, artighet och charmighet. Några exempel på olika typer av hibiskusar är röda hibiskus, som representerar lust, passion och kärlek. Den lila hibiskusen är tillexempel associerad med kunglighet och rikedom. Den vita hibiskusen representerar upplysning och är en av de mer ovanliga typerna av hibiskus.

Hibiskustatueringar: Design

Det finns flera sätt att designa din tatuering, ett exempel är som ovan nämnt att välja olika typer av färger för att hitta den färgen som mest lik dina värderingar och just det du letar efter.

  

Förutom färg kan storleken dessutom variera, beroende på vart du tänker placera din tatuering kan olika storlekar vara passande.

Om du funderar på att tatuera in din tatuering på större ytor som ryggen eller axeln går det nog bra med större motiv, medan om du väljer placeringar som tillexempel handleden eller fotleden kanske en mindre variant är bättre.