Kräftan (stjärntecken) tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Är du född mellan den 21 juni och 22 juli? Är du intresserad av stjärntecken och dess betydelse? Eller vill du bara ha en estetiskt tillfredställande tatuering?

Kräftan (stjärntecken) tatuering – Betydelse

Elementet associerat med stjärntecknet Kräftan är vatten och personer födda under kräftan är ofta emotionella och sensitiva människor. Kräftans betydelse är hård på utsidan och mjuk på insidan. Personer födda i ett vattenelement sägs ha överväldigande, översvämmande känslor, eftersom att de är födda ”under ytan”.

Kräftan (stjärntecken) tatuering – Historia

I grekisk mytologi förekommer kräftan när Zeus fru, Hera, kallade på Kräftan för att hjälpa ormen Hydra i kampen mot Herakles. Herakles, var sonen av Zeus med hans älskarinna Alkmena, vilket är orsaken till Heras hat mot Herakles. Herakles dödade Kräftan, så Hera valde att ära Kräftans minne genom att göra den till en stjärnbild.

  

Tatueringar av kräftan – Design

Det finns många vägar man kan gå för att hitta en design den mest unika designen som passar just dig. Man kan tillexempel välja att tatuera in kräftans glyf, en symbol med siffran 69 lodrätt, om man föredrar en diskret design. Om man hellre vill lägga fokus på kräftdjuret krabban kan man välja ett motiv av en krabba.

Om man dessutom vill få med vattenelementet och dess betydelse kan man välja en krabba som kommer ut från havet. Annars kan man kombinera alla dessa designer genom att välja ett motiv av en krabba med glyfen i mitten och vatten i bakgrunden. Om du hellre förknippar dig själv med betydelserna av stjärntecknet Kräftan kan du tillexempel välja att tatuera in konstellationen.