Väduren (stjärntecken) tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Väduren (eller Aries på latin) är stjärntecknet för de viljestarka och aktiva människor födda tidigt på det astrologiska året. Upptäck vad en vädurstatuering kan ha för betydelse och utseende för just dig!

Väduren (stjärntecken) tatuering – Betydelse

Människor födda under perioden 21a mars till 19e april tillhör vädurens stjärntecken och har generellt sätt en speciell sorts personlighet. Människor med väduren som tecken har ofta följande drag: De är viljestarka och inte rädda för att säga vad de tycker. De får saker som de vill. Detta kan dock göra att de uppfattas som impulsiva eller förhastade.

Väduren (stjärntecken) tatuering – Historia

En Vädur är ett slags får med prydliga horn som inom astrologin symboliserar en vädurs viljestarka natur. Stjärntecknet kommer från stjärnbilden med samma namn på norra stjärnhimlen. Den anses representera den gyllene väduren från grekisk mytologi.

  

Däremot är den exakta härkomsten okänd. Symbolen av en vädur har funnits även så tidigt som i forntida Egypten, då den representerade guden Amun. Astrologi anses vara ett sätt att utläsa framtiden ur himlens rörelser. Att vara född under ett visst stjärntecken sägs också vara talande om den individens personlighet.

Tatueringar av väduren – Design

När man letar efter inspiration för en vädurstatuering känns det rimligt att kolla upp saker både om stjärntecknet och djuret. Väduren tillhör elementet eld och planeten mars, vilket båda är aspekter som går att inkorporera. Därefter kan man fundera på i vilken form man vill framföra väduren. Som en bild av en bock, som den astrologiska glyfen eller som stjärnbilden i sig.