Jungfru (stjärntecken) tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Jungfrun (eller Virgo på latin) är en fantastisk idé för en tatuering eftersom den symboliserar dina egna hemliga drömmar, och låter dig samtidigt visa din stolthet för ditt stjärntecken. Här är några sätt som du kan tatuera in en jungfrubaserad tatuering.

Jungfru (stjärntecken) tatuering: Betydelse

Den som är född under perioden 23e augusti till 22a september har jungfruns stjärntecken och har oftast en unik personlighet. En ”jungfru” behöver inte egentligen vara oskuld, men har ofta något i sitt liv som de inte har gjort. En jungfru kanske aldrig har varit kär eller har några andra hemliga drömmar eller farhågor. Du kanske inte har modet, medlen eller möjligheten att uppfylla dem. Betydelse kan vara vad som helst som du som jungfru känner att det betyder för dig.

Jungfru (stjärntecken) tatuering: Historia

Mytologiskt anses jungfrun komma från grekiska mytologiska sagor om t.ex. gudinnan Demeter. Hon var skördens och fruktbarhetens gudinna och oskuldssymboliken kan ligga i det faktum att hon värnar över grödor i mognad. Jungfrun associeras också till Parthenos, som faktiskt betyder oskuld på grekiska.

  

Stjärntecknet har däremot kopplats till sädesslag och skörd många gånger. Till exempel har det också omnämnts i egyptisk mytologi. Detta kommer av att stjärntecknet visar sig under skörden.

Jungfru (stjärntecken) tatuering: Design

Stjärntecknet jungfrun kan som alla stjärntecken avbildas som tatuering på väldigt många sätt. Det kan antingen avbildas som en jungfru, d.v.s. en ung kvinna. Denna har traditionellt på sig romersk dräkt. Annars kan man avbilda glyfen för stjärntecknet eller stjärntecknet i sig. Det beror helt på vad du tycker är snyggast.