Lejon (stjärntecken) tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Är du född mellan den 23 juli och 22 augusti? Då tillhör du stjärntecknet lejonet!

Lejon (stjärntecken) tatuering: Historia

Personen som är födda under stjärntecknet Lejonet är människor som gillar att stå i rampljuset och synas. Många som tillhör Lejonet är därför framgångsrika inom tillexempel teaterindustrin. Planeten som lejonet tillhör är solen, vilket är ett fantastiskt motiv att inkludera i din tatuering av lejonet.

Lejon (stjärntecken) tatuering: Betydelse

Symbolen som är vanligast att man associerar detta stjärntecken med är däggdjuret lejonet. Lejon är den så kallade ”kungen av djungeln” och är dramatiska djur med sin stora man. Lejonets uppkomst på stjärnhimlen kommer från den grekiska mytologin om Herkules. Herkules fick ett uppdrag att döda det Nemeiska lejonet.

Det Nemeiska lejonet hade en man som var så tjock att man inte kunde punktera det, inte ens med metall eller sten. Herkules lyckades dock döda lejonet genom att strypa det när det inte fanns några andra alternativ kvar. När Hera fick reda på detta blev hon så arg att hon lät lejonet bli en konstellation i himlen för att ära dess minne.

  

Tatueringar av lejonet – Design

Det finns många sätt att gå tillväga för att hitta den perfekta tatueringen. Man kan tillexempel välja att tatuera ett riktigt lejon med en lejonman i eld, för att inkorporera både lejonets symbol och dess associerade element. Andra idéer är tillexempel den klassiska glyfen för stjärntecknet lejonet som liknar en orm. Om du hellre letar efter något simplare och mer estetiskt så är kanske en tatuering av lejonets konstellation ett bättre val.