Vattumannen (stjärntecken) tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Även fast du inte tror på horoskop eller stjärnornas kraft kan en tatuering av vattumannen ändå vara en tilltalande tatuering. Det kan tillexempel vara en tatuering som påminner dig om en älskad och betydelsefull person som tillhör stjärntecknet. Men för dig som är en vattuman kan detta vara den mest personliga och unika tatueringen. Inte nog med att det är en speciell tatuering med djup betydelse, man kan även designa denna tatuering på många sätt till vad just du letar efter!

Vattumannen (stjärntecken) tatuering – Historia

Vattumannen, eller på latin kallad ”Aquarius” är den elfte stjärnbilden i Zodiaken. De som är födda mellan den 20 januari och 18 februari tillhör detta stjärntecken. Vattumannen kan framställas både som en kvinna och en man som bär kruka med vatten. Vattumannen kallas även för ”vattenbäraren”.

Vattumannen (stjärntecken) tatuering – Betydelse

Vattumannen är stjärntecknet som representerar vatten, även fast den tillhör elementet luft. Vattumannen är ofta betraktad som en symbol för kreativitet, oändligheten och en unik personlighet. Vattnet från kärlet kan även symbolisera att man spolar iväg ett dåligt förflutet.

  

Tatueringar av vattumannen – Design

Eftersom att detta stjärntecken symboliserar ”vattenbäraren” är det vanligt att man lägger till vatten i olika former tillsammans med motivet. Det finns många sätt att designa vattumannen, som tillexempel glyfen, ett motiv med två horisontella vågor. Man kan även designa denna tatuering med stjärnor, det vill säga självaste konstellationen från stjärnhimlen. Det går även att välja en design av den traditionella bilden med en man eller kvinna tillsammans med en vas med vatten.