Stenbock (stjärntecken) tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Är du född mellan den 22 december till den 19 januari? Eller har du en nära och älskad person som är det? Då kan en stenbocktatuering vara något för dig! De som är födda mellan 22 december och 19 januari tillhör stjärntecknet stenbocken. Stenbocken framställs som en bock med långa horn och en fisksvans.

Stenbock (stjärntecken) tatuering – Betydelse

Betydelsen av Tatueringar av stenbocken kan variera beroende på om man associerar stenbocken med stjärntecknet eller djuret. De som är födda under stenbocken är flitiga och passionerade personer med en stark vilja. De är dedikerade personer som kan överkomma många hinder för att lyckas i livet. Djuret stenbocken är djur som klättrar högt upp i berg, detta kan tolkas som att man är beredd att klättra högt för att nå sina mål oavsett hur jobbigt det kan vara. Getter är dessutom mycket vänliga djur, vilket kan symbolisera en vänlig och snäll personlighet.

Stenbock (stjärntecken) tatuering – Historia

Enligt den Grekiska mytologin representerar stenbocken halvguden Pan, son av Hermes och en skogsnymf. Pan hade en människoöverdel och nederdel av en bock. Detta kan ha inspirerat stenbocken, som är hälften bock och hälften fisk.

  

Tatueringar av stenbocken – Design

Det finns flera sätt att designa din stenbocktatuering, eftersom att det finns många sätt att framställa ett stjärntecken. Man kan tillexempel välja att tatuera in stjärntecknet i en konstellations form. Man kan dessutom välja att tatuera in Saturnus, stenbockens planet, för de som vill ha en unik tatuering som står ut. Annars kan man välja den traditionella stenbocken, antingen endast huvudet eller hela kroppen med stenbocksöverdel och fisk nederdel.