Tvilling (stjärntecken) tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Är du född mellan den 21 maj och 21 juni? Då tillhör du stjärntecknet tvillingen. Tvillingen är en populär tatuering bland kvinnor, men kan även bäras av andra, oberoende på kön och ålder.

Tvilling (stjärntecken) tatuering – Historia

Tvillingen är den tredje zodiaken och tillhör planeten Merkurius, vilket förklarar den energiska utåtriktade personligheten. Budbärarguden i romersk mytologi är dessutom associerad med detta stjärntecken, vilken kan vara anledningen till att personer födda under tvillingen är kvicka och gillar att socialisera. En tvilling är utåtriktade personer som är kvicka, energiska och är naturligt nyfikna.

Tvilling (stjärntecken) tatuering – Betydelse

Tvillingens glyf liknar den romerska symbolen för siffran två (II). Färgen som är associerad med tvillingen är orange. En design skulle därför kanske kunna vara tvillingens glyf i orange. Tvillingens blomma är liljekonvaljen och denna är därför även ett motiv man kan inkorporera i sin tatuering.

  

Tvillingens betydelse varierar mellan olika människor, för en del kvinnor kan en tvillingtatuering symbolisera tillexempel fertilitet eller vara en symbol för tur. För tvillingar födda under tvillingen kan detta stjärntecken ha en ännu mer speciell betydelse, vilket kan vara en stor anledning till att kanske skaffa matchande tatueringar.

Tvilling (stjärntecken) tatuering – Design

Det finns många sätt att designa en tatuering av stjärntecknet tvillingen. Det populäraste valet är förmodligen glyfen, som kan tatueras in liten som stor, och är relativt diskret. Andra designer är tillexempel tvillingar, både manliga och kvinnliga. Dessa tatueringar kan framställas både med hela kroppen eller bara ansiktet. En vanlig tatuering är spegelvända ansikten på en vas eller en fjäril med två identiska vingar.