Orm tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Ormtatueringar har flera olika betydelser och associationer. Ormar har varit en symbol för både gott och ont. Ormen är ett populärt val av tatuering hos både män och kvinnor. Även fast ormen är fruktad av både andra djur och människor.

Orm tatuering: Betydelse

En del ormarter har dödligt gift som kan döda en person med endast ett bett. Därför är ormen ofta sedd som en symbol för gift, men även hat, död och fara.

Symbolen för liv och död är även kopplad till gift. Ormar representerar därför det korta ögonblicket mellan liv och död på grund av deras förmåga att ta någons liv på några sekunder.

  

Ormen associeras även med återfödelse och förnyelse då de ömsar skinn. Ormar ömsar sitt gamla skinn och får nytt flera gånger på ett år.

Många av de unika förmågorna ormen har gör den till ett populärt motiv för en tatuering. Ormen är ett smart rovdjur. Den tar tid på sig och räknar ut det bästa sättet att attackera sitt byte. Detta kan därför vara en passande tatuering för personer inom militären, eller inom affärslivet.

För många representerar ormen inre balans i deras liv. Ormen symboliserar förändringar och övergångar i livet. Genom att ömsa bort en gammal relation, ett missbruk eller en före detta karriär kan ormen bli en symbol för din förändring.

Ormen kan även representera födelse, magi, förnyelse och försvar. En orm som slingrar sig runt ett värdefullt föremål är en symbol av evigt beskydd och ansträngning.

Orm tatuering: Historia

Inom kristendomen representerar ormen satan och ondska. Eftersom att det är ormen som lockar Eva att äta den förbjudna frukten, vilket även är en anledning till att man associerar ormen med frestelse och synd.

  

I Kina är ormen ett av de 12 djuren av den kinesiska zodiaken, som är associerad med åren 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989,  2001 och 2013. Ormen associeras med vishet, elegans, lyhördhet, mildhet och stillhet.

En av ormens positiva symboler är läkning. Den grekiska läkekonstens gud, Asklepios har en stav med en orm slingrad runt den. Staven är en symbol för medicin och läkning.

Ormar anses även vara beskyddarna av dödsriket inom grekisk och romersk ideologi. Som en symbol för beskydd var de även slingrade runt så kallade solskivor som egyptiska gudar och gudinnor bar.

Orm tatuering: Design

Ormen kan vara fruktansvärd att kolla på och kan skrämma en del människor. Det finns dock många sätt att få ormen att se tilltalande och attraktiv ut. Som sagt har ormen dessutom en hel del positiva betydelser och behöver därför inte vara en negativ tatuering. Men för de människor som letar efter en skrämmande och motbjudande tatuering är ormen ett säkert kort.

Ett kreativt sätt att tatuera en orm är att man kan slingra den runt kroppsdelar. Det finns många arter med olika färger och former man kan välja mellan, vilket gör ormen till en anpassningsbar tatuering.

Det är ingen diskussion om att ormen kan vara ett avskräckande val av tatuering för många. Men den är ett perfekt val för dig som ser skönheten i att bevara hemligheter bakom en dold yta.

  

Oavsett anledningen till att du väljer ormen som motiv kan du själv designa din egen unika tatuering.