Påfågel-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Påfågeln är en av de vackraste fåglarna i hela världen och det samma kan sägas om en tatuering av den. Det är huvudsakligen ett kvinnligt motiv, men en del män väljer också påfågeln som tatuering.

Påfågel-tatuering – Historia

Påfågeln har haft ett symboliskt värde hos flera olika kulturer genom tiden. Hos kineserna är påfågeln en symbol för tur och framgång sedan länge.

Hos Hinduister har den länge varit associerad med hög status, då den förknippass med gudinnan Lakshi. Även i väst är det en fågel som länge haft hög status då den varit vanlig hos kungligheter.

Påfågel-tatuering – Betydelse

Fågelns yttre skönhet associeras med inre skönhet hos människor. Ädelhet, religiositet, tålamod, omtanke och ärlighet är några attribut som associeras med  ett rent sinne. Den som stoltserar med denna tatuering framställer sig själv som någon som är spirituell och hängiven gud.

  

En tatuering av en påfågel symboliserar också förutseende och förmåga att se gud i allt. Därför framställer bäraren sig själv som någon som är framsynt och optimistisk. Den kan också stå för moralisk förfining, vänlighet, omtanke och kärlek. I asiatisk filosofi förknippas påfågeln med Kuan-yin Pu-sah eller Bodhisattva Guanyin..

Påfågeln kallas också fågeln med 100 ögon på grund av dess teckning på stjärtfjädrarna. De som tatuerar in påfågelns fjädrar anses ha en misstänksam natur. Gamla greker, romare och egyptier ansåg att en tatuering av en påfågelsfjäder var ett ont öga. Det vill säga, den gav bäraren möjlighet att se dolda hemligheter.

Hos hinduister symboliserar den intigritet. Dess färgprakt och dess tätt sittande fjädrar representerar enighet. Bäraren av en påfågels-tatuering ska respektera mänskliga värden och vara generös.

Inom kristendomen har den en annan betydelse. Här anses det vara en symbol för återuppståndelse, och de troende fokuserar mer på fjädrarna än själva fågeln vid en tatuering.

I Kina tror man att om en påfågel tittade på en kvinna kunde hon bli gravid. En tatuering av fågeln anses ge tur och lycka till en gravid kvinna vid födelsen och har därför blivit ett vanligt motiv hos gravida.

  

Påfågel-tatuering – Design

När det gäller design av dessa tatueringar finns det två huvudsakliga grupper, En tatuering av hela fågeln, eller bara dess fjädrar. Påfågelns fjädrar anses vara kanske den vackraste av alla fjädrar som finns med dess detaljrikedom och färgprakt. Vare sig du väljer hela fågeln eller bara dess fjädrar är detta en slående tatuering. De kan göras i underbara nyanser av blått, grönt, lila och rosa. Ibland har de också nyanser av rött, orange och gult. Den kan utgöra en större tatuering med hela fågeln eller fjädrar men också vara en riktigt liten, då företrädesvis som en enkel fjäder. Du finner sällan en tatuering som kan mäta sig med denna i skönhet. Påfågeln är underbar.