Bläckfisk-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Bläckfisken är en fascinerande och mystisk varelse som kan leva i de mörkaste havsdjupen. De kan ändra färg för att smälta in i sin omgivning och frigöra ett svart bläck som försvar mot fiender. Om det behövs kan de till och med göra sig av med en arm för att klara sig undan en fiende. Symbolismen hos bläckfisken såväl som dess olika storlek, färg och form gör att varje tatuering av den blir unik.

Även om bläckfisken hör till de ryggradslösa djuren är de verkligen inte vilket termen ryggradslös vanligen betyder. Istället gör deras avsaknad av ryggrad att de är extremt flexibla och svåra att hålla fast.

Den har figurerat i mycket mytologi och folktro förknippad med hav och havsresor då jättebläckfiskar är skrämmande vidunder som kunde orsaka enorm skada på fartygen förr i tiden.

Bläckfisk-tatuering – Betydelse

Då bläckfisken är snabb och graciös kan de symbolisera flexibilitet och en tatuering av den kan visa din egen fysiska gracilitet och förmåga att anpassa dig till olika omständigheter.

  

Dess olika försvarsförmågor som att ändra färg, spruta ut bläck och offra en arm gör dem till symboler för försvar, anpassningsförmåga och kreativitet.

Som de undervattensvarelser de är står ofta bläckfisken för attributet för själva vattnet. Deras förmåga att leva i djupen och till synes flyta fram förkroppsligar både mystiken och fluiditeten hos detta element.

Som ovan visats finns ett flertal betydelser för en bläckfisk-tatuering och att veta vad den symboliserar för dig gör den unik och annorlunda från någon annans. Bland den mängd olika karaktärsdrag och egenskaper som bläckfisken symboliserar är några av de vanligaste: Smidighet och elegans, försvar, kreativitet, anpassningsförmåga, fluiditet, mystik, elementet vatten, segling och folktro till havs.

Bläckfisk-tatuering – Design

Om du bestämt dig för en bläckfisktatuering så funderar du kanske på hur den ska designas. Tack vare dess unika fysiska attribut är det ganska lätt att tatuera en bläckfisk så att den fångar uppmärksamhet. Du kan t.ex tatuera in en stor bläckfisk på ryggen med tentaklerna ringlande runt dina axlar och armar. Du kan också tatuera den i seriedesign och kan det vara en god ide att använda starka, lysande färger.

Då jättebläckfisken kan bli upp till 12 m. lång är kaskelotten en av de få predatorer som kan ta upp kampen med dem. En tatuering som visar dessa två bestar i kamp med varandra visar upp din egen inre styrka och vilja att kämpa mot alla odds, Denna tatuering gör sig bäst i full storlek och passar utmärkt på ryggen.

  

I sjömanshistorier berättades ofta om enorma bläckfiskar som kunde förstöra hela skepp. En tatuering likt detta där bläckfisken har sina tentakler runt hela skeppet skulle passa bra för någon som arbetar till sjöss.