Sjöhäst-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

När man funderar på att göra en tatuering är kanske inte sjöhästen det första motiv man tänker på. Men den har är faktiskt ett intressant motiv.

Sjöhäst-tatuering – Historia

Sjöhästen hör tillhörde ett släkte som heter Hippocampus. Hos människan finns en region i hjärnan, ansvarig för långvariga minnen som också kallas hippocampus, då den till formen liknar sjöhästen. Dessa söta små varelser finns vanligen i grunda tropiska och tempererade vatten. Dess naturliga element, vattnet, förknippas med själen och många andliga guruer och yogier utövar ofta sina ritualer med flytande vatten i närheten. Denna förbindelse med det undermedvetna är orsaken till att sjöhästen är totem för kreativitet och meditation.

Då de är så små kan de lätt bli byten för andra i haven och har därför blivit mästare i kamouflage. De byter ofta sina färg snabbt i ett försök att hålla sig vid liv, så många ser dem som skickliga överlevande. När de rör sig sker det genom att de likt en korall driver med undervattensströmmarna. För vissa representerar detta en attityd i livet, att följa livets strömmar.

Sjöhäst-tatuering – Betydelse

Olika kulturer har associerat olika andliga symboler med sjöhästarna. I Disneys klassiker, den lilla sjöjungfrun är flera av kung Tritons tjänare och budbärare sjöhästar. Detta är inte en slump, filmens animatörer utgick från den antika grekiska och romerska uppfattningen att sjöhästar var tjänare till Poseidon, havets gud. De tros vara bärare av förlorade själar och andliga guider för dem som dog i havets mörka djup. I asien ses de som tecken på tur och används ofta i traditionell medicin. De är en så populär del av detta att de riskerar utrotning.

  

Då det hos sjöhästen är hanen som sköter graviditet och födelse gör detta att sjöhästen anses vara en utomordentlig fader.

Dess sätt att ta sig fram genom att driva med strömmarna gör att de förknippas med gracilitet. Att de inte förändrat sig under så lång tid gör att de kan symbolisera att vara sant mot sig själv. Dess förmåga att byta färger när det hotas symboliserar skydd. Och att denna lilla varelse med sin svans kan rycka loss tång och växter gör att den också symboliserar styrka.

En tatuering av en sjöhäst kan ha många olika betydelser. I de flesta fall är deras symbolik positiv och kanske inspirerande. Men din tatuering representerar det du vill. Med detta sagt, här är de betydelse denna tatuering kan ha. Styrka, kraft, skydd, självständighet, själ, elegans, tålamod, generositet, insikt, uthållighet, kreativitet, mod, självförtroende, envishet och faderskap.

Sjöhäst-tatuering – Design

Sjöhästens kan tatueras i alla storlekar och färger, populära färger kan vara nyanser av lila, blått och rosa. Den kombineras ofta med andra element från havet, som sjöstjärnor, sjöjungfru eller korall.

Varianter på designen kan vara tribalstil, keltisk stil och serieteckningsstil. Med en tribaltatuering visa du att du identifierar dig med en regions inhemska kultur och att du som en sjöhäst kan rida ut livets svåra strömmar och skydda dem som är närmast dig.