Kolibri-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

En kolibri-tatuering anses vara en vanlig tatuering för kvinnor, även om vissa män också har dem. De kan designas på ett antal olika sätt med olika symboler och element, med olika färger och storlekar. På grund av detta kan de tatueras i stort sett var som helst på kroppen.

I den här artikeln diskuterar vi dess mening och olika designer. Du kommer att få möjlighet att se många olika foton. Vi hoppas att du kommer att få ideer och inspiration inför din nästa tatuering.

Kolibri-tatuering – Historia

Kolibris lever i Amerika, från Alaska i norr till Chile i söder. De förekommer i amerikanska ursprungsfolks legender, folklore, literatur och mytologi, där de ofta används som symbol för kärlek. De är också starkt förknippade med Aztekerna, vars kungligheter och religiösa ledare bar fjädrar och döda kolibris i små väskor runt sina halsar. Aztekerna trodde att döda krigare återföddes som kolibris. Trinidad och Tobago är känt som ”Kolibrilandet”.

  

Kolibrin är en unik och graciös fågel som kan flyga i alla riktningar, även bakåt och upp och ner. Den kan komma upp i 4o km/h och stanna på en femöring. Tack vare sin konstanta energiförbrukning måste den äta upp till 50 gånger per dag för att överleva. Den tatueras ofta tillsammans med blommor, då de är ömsesidigt beroende av varandra för sin överlevnad.

Kolibri-tatuering – Betydelse

På grund av sin litenhet måste kolibrin arbeta hårt för att överleva. Därför har kolibrin blivit en symbol för den styrka som krävs för att övervinna svårigheter. Den kan representera någon som lever livet till 100% och älskar livet. Vi får ofta höra att vi ska njuta av ögonblicket, men hur ofta lever vi så. En kolibri-tatuering kan påminna oss om detta. Den har även andra betydelser, som kärlek, glädje, hopp, liv, behag och i många kulturer fred.

En av dess främst karakteristska är att de alltid är i rörelse, och detta så snabbt att de hummar. Därför kan denna tatuering representera energi, uthållighet, hårt arbete och outsinlig ansträngning.

Oftast ser man bara kolibrin för några sekunder, men om vi ger dem mat och de känner sig trygga kan de bli regelbundna besökare. Kolibris kan därför designas med duvor eller andra fredssymboler. Då kolibrin också representerar omtanke, attraktion och lycka tatuerar ofta par matchande kolibris som representation av deras förhållande. Ibland i kombination med deras partners namn.

Denna tatuering kan också stå för frihet då kolibrin spenderar sin mesta tid ensam.

  

Kolibri-tatuering – Design

Kolibrin ger stor kreativ frihet, med många färgmöjligheter, ofta tillsammans med blommor, moln, regnbågar, fjärilar, trollsländor och växter.

När det gäller placering på kroppen beror detta på storleken. Själva kolibrin kan ändras på några olika sätt, längden på stjärtfjädrarna och utsträckta eller infällda vingar. Och den kan färgas både med naturtrogna och mer intensiva färger.

  

En liten kolibri-tatuering passar på de flesta kroppsdelar medan en större blir snygg på ryggen.

Den vanligaste designen är en kolibri i stillastående flykt som suger nektar ur en blomma.