Hök-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Höken förkroppsligar tapperhet och ära Den svävar högt över himlavalvet som en representant för solgudarna och är en symbol för makt, passion och energi.

Hök-tatuering – Historia

Höken är formidabel jägare tack vare sin skarpa syn, imponerande djupuppfattning och knivskarpa intellekt. Av dessa skäl blev de följeslagare till skickliga jägare och de har varit människans jaktpartner under tusentals år. Ända sedan antiken är falkenering den sport som valts för ädla statsmän, varför höken, (liksom falken), är en symbol för adel, status och lyx.

Höken har varit ett symbliskt djur för ett flertal kulturer och civilisationer genom historien. Den nämns i Egyptisk, Romarikets och grekisk mytologi. Den har också förekommit i filmer och litteratur. Totalt så finns det mer än 200 olika arter av hökar.

Hök-tatuering – Betydelse

I traditioner över hela världen vördas hökar som väktare för de dödas själar tack vare att de förknippas med gudar som Charon och Horus. I det uramerikanska samhället ses hökar som förkroppsligandet av själar från sedan länge avlidna förfäder och ges en hedersplats i stammen. Viktigast är att hökarna är kända för sin stridsanda och infödda amerikanska krigare trodde att om man blidkade en hök skulle förfäderna bli glada. I gengäld skulle krigarena bli välsignade med färdigheter som skulle göra dem bättre kämpar. Det är tack vare detta som hökar är kända som symboler för krig.

  

I både grekisk och egyptisk mytologi förknippas den med solguden och porträtteras ofta tillsammans med solen eller elden.

Höken har ett flertal attribut och karaktäristiska som kan associeras med en tatuering av den. Dessa inkluderar: Värde, heder, nobless, energi och passion, intelligens och listighet, kommunikation med gudarna och krig.

Hök-tatuering – Design

Tatueringar med hökar står för kraft och styrka och det är svårt att finna en  som representerar lugn och frid. Då höken förknippas så starkt med krig spelar många artister på detta och låter fågeln inta en kraftfull hållning. Dessa tatueringar är kanske allra vackrast när fågeln avbildas i flykten och placeras över en aktiv muskelgrupp, t.ex. biceps, då den blir mycket mer utrycksfull.

En populär variant är en tribaltatuering av höken, vilken kan göras i ett flertal olika mönster. Dessa kan utformas i olika storlekar och därför kan den tatueras på ben, armar, bröst och baksida. Tatueringen kan skildra höken flygande eller vaksamt sittande.  En annan variant är att den griper en gren med sina klor. 

  

Att visa upp din fighting spirit kan kännas svårt, men alla med en inre krigare bör åtminstone överväga att tatuera in en hök. Den är full av symbolism och ger liv och kraft till din personlighet. Se  bara till att du tar dig tid att se alla olika tatueringsmönster, så att du känner till alla de tatueringsdesigner med hökar som finns tillgängliga.