Delfin tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Tatueringar av delfiner är en populär tatuering både bland män och kvinnor. De förekommer i många storlekar, formel och stilar på olika delar av kroppen.

Delfin-tatuering: Historia

Många människor känner en speciell kontakt med delfiner, eftersom att de är väldigt lika oss människor. Några exempel är att de andas luft, är varmblodiga, har deras egna språk och är mycket intelligenta djur. Delfiner förekommer även i grekisk och romersk mytologi, där de flera gånger rädda sjömän och tar dem tillbaka till stranden när de håller på att drunkna i havet. Delfiner sägs även vara budbäraren till Poseidon, den grekiska guden av havet.

Delfin-tatuering: Betydelse

Betydelser associerade med delfiner är många. Några exempel är harmoni, intelligens, vänskap, lycka, frihet, generositet, fred och välstånd. Delfiner anses även vara en symbol för läkande och föryngrande, eftersom att det finns en tro om att vatten kan läka problem och föryngra människor har delfinen även fått denna betydelse eftersom att delfiner är associerad med vatten.

  

Delfin-tatuering: Design

Det finns flera sätt att designa just din unika tatuering av en delfin. Ett exempel på en typ av design är att ha en delfin som hoppar upp från vattnet, tillsammans med vattenstänk för en mer realistisk bild. Man kan även välja ett motiv med en delfin som simmar på havets botten, vilket passar att placeras på tillexempel fotleden, ryggen eller armarna. Om du vill lägga till symbolen för kärlek kan en design vara att ha två delfiner som nuddar varandras näbbar och svansar i formen av ett hjärta.