Tatueringar av bin: Betydelse, design, historia och foton

  

Även om tatueringar av bin inte är något man hör talas om så ofta är det ett motiv som blivit ganska populärt de senaste åren.

Tatueringar av bin: Historia

Bin har en stor betydelse för liv på jorden, inte bara skapar de den enda födan på jorden som inte medför utsläpp, utan de är även viktiga för ekosystem och som pollination.

Tatueringar av bin: Betydelse

En av de största egenskaperna hos bin är deras lojalitet. Bin är väldigt lojala mot sin ”flock” och son drottning. De följer även deras plikter och arbetar regelbundet med att pollinera blommor och sen åka tillbaka till bikupan, för att sedan flyga ut igen och pollinera fler blommor. Detta system är en symbol för familj och representerar att man är en enhet.

En annan symbol som associeras med bin är försvar och skydd. Bin är egentligen inte så aggressiva insekter men när det kommer till att skydda deras drottning så offrar de vad som helst, även deras liv. Inom en del kultur är biet dessutom en symbol för själen, eftersom att de kan färdas långa sträckor och alltid hitta tillbaka hem.

  

Tatueringar av bin: Design

Hur du vill designa din tatuering är helt upp till dig själv men det finns många sätt och idéer som kanske kan hjälpa dig på vägen. Man kan tillexempel antigen välja att tatuera in biet med en tecknad stil, eller i en realistisk stil. Om du vill kan du även ha med olika blommor, eller flygandes ovanför en blomma. En del väljer dessutom att tatuera in drottningen!