Fladdermus-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

De är mardrömslika varelser, ljudlöst svävande i mörkret, underblåser våra rädslor och jagar oss i våra drömmar. Långt innan Bram Stokers berömda roman, Dracula, var fladdermöss inte ett av de mest älskade däggdjuren på jorden. Men varför är det så?

Fladdermus-tatuering – Historia

Vår rädsla för dessa missförstådda varelser uppstod troligen i de mörka grottorna runt om i världen. För den tidiga mannen var dessa massiva grottor vägar till underjorden. Vägar till demoner och andra varelser som sänts av gudarna för att straffa och tortera de som misskött sig. Varelser som bodde i dessa mörka hål, till exempel fladdermöss, sågs som förlängningar av den onda underjorden. De skulle frukta och respekteras för att förhindra olycka. Därigenom kom fladdermössen att symbolisera sjukdom, förstörelse och förfall.

Fladdermus-tatuering – Betydelse

Fladdermusen har varit ett symboliskt djur för en mängd olika kulturer genom historien. I den antika grekiska mytologin är fladdermöss associerade med gudinnan Diana. För grekerna symboliserar fladdermusen sex, fertilitet och moderskap. I den antika kristna konsten försågs demoner med fladdermusvingar. Fallna änglar avbildades också med fladdermusvingar. I Kina symboliserar den tur, framgång och lycka. Och i vissa delar av södra Europa ses fladdermöss som hjältar och deras bilder visas stolt på familjevapen och kungliga flaggor. Det kan vara anledningen till skapandet av seriefiguren Läderlappen, Batman på engelska.

  

Hos amerikanska ursprungsbefolkningar är fladdermusen en symbol för återfödelse och familj. Dessa mycket sociala varelser bor i stora grupper och är kända för sina kommunikationsförmåga. Varje natt kommer de ut ur mörkets och dödens rike, återupplivade och förnyade av Moder Jord i djupet av hennes livmoder.

En tatuering av en fladdermus är kopplad till många teman. Dessa inkluderar:Illusion, mörker och död, djävulen och ondska, intuition, återfödelse,kommunikation, resor, välstånd och lycka.

Fladdermus-tatuering – Design

Fladdermöss kan avbildas på olika sätt. Vissa porträtteras för att se realistiska ut, med detaljerade kännetecken medan andra ser ut som från en tecknad film. Detta ger det en mjukare uttryck och bärs vanligen av kvinnor. Du kan se Dracula-tatueringar eller Batman-tatueringar också. Vissa kan göra en fladdermus på ett hjärta, andra på en dödskalle. 

Designen på en tatuering av en fladdermusen kan göras på flera olika sätt för olika personligheter. Du kanske vill ha en som är oskyldig och omtänksam om du är kvinna. Då kan det passa att kombinera med andra symboler, som stjärnor, månen eller hjärtan. Även om fladdermöss är naturligt svarta, vita och bruna, kan den göras i vilken färg som helst. Med rosa och lila kan en fladdermus bli söt, sexig och rolig.

Män vill vanligtvis ha en design som är våldsam och förbluffande. De kan göra en ensam fladdermus, eller kombinera med dödskallar, flammor, kistor eller liemannen. Eftersom fladdermöss är förknippade med vampyrer kanske du vill skapa ett sådant tema.