Papegoja tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Papegojan är en fågel som är mycket respekterad i många kulturer och kan vara väldigt unika och annorlunda till utseendet. Det finns flera typer av färgkombination hos fjädrarna hos papegojan, så det är bara att hitta rätt papegoja för just din unika tatuering!

Papegoja tatuering: Historia

Papegojor hittas i tropikerna, som amazonen, vilket medför att många associerar papegojan med regnskogarna. Papegojans egenskap att imitera människans röst har gjort att i många kulturer är papegojan en symbol för kommunikation. Inom hinduisk kultur representerar papegojan dessutom kärlek och uppvaktning. Inom indianstammen Hopi anses papegojan symbolisera överflödighet.

Papegoja tatuering: Betydelse

Papegojans färg är mycket unik och det finns flera betydelser associerade med dessa. De huvudsakliga betydelserna kopplade till papegojan är lojalitet, kärlek, uppvaktning och djärvhet.

  

Tatueringar av papegojor: Design

Det finns oändligt många möjligheter att designa din unika tatuering. Den största mest attraktiva egenskapen hos tatueringar av papegojor är de ser så bra ut på både män och kvinnor oavsett ålder. Det finns många färger man kan välja mellan eftersom detta är en tropisk fågel, men man behöver inte sluta där, utan man kan även lägga till andra element och motiv tillsammans med din papegoja för att förstärka symboliken.

Man kan tillexempel lägga till en pirat tillsammans med papegojan för att få en betydelse som lutar mer åt äventyr, frihet och att leva livet. Eller bara för att man associerar piratlegender och berättelse med sig själv. Om du är i ett förhållande och funderar på en tatuering kan två kärleksfåglar med hjärtan i bakgrunden vara en lockande design.