Svan-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Tatueringar av svanar är inte så vanliga, men det finns en efterfrågan på detta vackra djur. Svanen har varit ett symboliskt djur i många århundraden. När det gäller tatueringssymboler och mönster finns det ett flertal att välja mellan. Svanen har varit en symbol för solens strålar i århundraden och har symboliserats i forntida kulturer och mytologi. Den spelade viktiga roller i grekiska legender och keltisk mytologi. I grekiska legender hjälpte svanen Apollo över himlen och ansågs helig. I keltisk mytologi sägs det att två svanar styrde solvagnen. Svanar har också avbildats i smycken under antiken. Sådana smycken i norra Europa har daterats ända tillbaks till 1500 f.Kr. I samma område har man också hittat mynt med svanar daterade till 390 f.Kr. För amerikansk ursprungsbefolkning representerar svanar balans, renhet, drömmar, enhet, elegans och omvandling. Så som vi ser har svanar skildrats bland många olika kulturer i tusentals år.

Svan-tatuering – Betydelse

Svan-tatueringar kan representera många olika saker. Dess variation av stil, mönster och mening är en av dess främsta fördelar.Tatueringen av en svan symboliserar lugn och ro. När svanen observeras i naturen är dessa egenskaper tydliga att se. Svanar är mycket fridfulla och lugna fåglar och mycket graciösa i vattnet. På grund av detta representerar svanen nåd eller en graciös natur.

Genom den gracilitet de delar med svanen har denna tatuering länge varit en favorit hos ballerinor. De har ofta en tatuering av fågeln för att uttrycka sin kärlek till dansen.

  

Den vanligaste betydelsen är förmodligen som ett tecken på kärlek. Om den representerar kärlek ser du vanligtvis två svanar som är vända mot varandra. Vissa föredrar attkombinera detta med hjärtan. Andra tatueringsdesigner kan ha svanarna med halsarna virade runt varandra. De som längtar efter evig kärlek kan också bära en svan som tatuering. Det symboliserar då sina ansträngningar för att hitta sann kärlek.

Inom den keltiska folktron har svanen kanske sin mest centrala betydelse. Ett stort antal irländska och keltiska tradirioner handlar om svanens betydelse där de anses vara förknippade med gudarna.

Den svarta svanen har en annan betydelse än den vita, den står för ett djupt mysterium som vill frigöras. Det kan t.ex. representera drömmar man har som man vill åstadkomma. Den sägs också stå för ett visst mått av upproriskhet.

Svan-tatuering – Design

Tatueringar av denna kan utformas på flera olika sätt, vanligast är den vita svanen. Denna tatueringsdesign kan vara både stor och liten. Personligen föredrar jag en av mellanstorlek då de mindre saknar den detaljrikedom som behövs för att göra svan tatueringen rättvisa. Svanar kan också vara en del av landskapstatueringar där de flesta av dessa inkluderar vatten. Jag skulle rekommendera en färgsatt tatuering för att fånga skönheten i svanen, men även en tribaltatuering kan ha sin charm. När det är gjort korrekt är svan-tatueringen mycket vacker och elegant.

  

Beroende på storlek kan denna tatuering placeras nästan var som helst. Kvinnor placerar den på rygg, skulderblad, anklar och mage. Män vanligtvis på bröst- eller axelbladet.