Björn tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Björnar är mer än bara gulliga leksaker i affärer. Indian shamaner trodde att björnen var en länk till den spirituella världen och utförde därför ånga ritualer i deras ära. Tidiga människor gömde dessutom ben av björnar i tron om att de skulle absorbera spirituell och fysisk kraft från djuret.

Björn tatuering: Betydelse

Några betydelser som associeras med björnen är kraft, herravälde, fruktbarhet, moderskap, skydd och mod. Men björnen associeras även med uppståndelse, då de går i ide under en lång period under våren. Björnen har länge varit en symbol av kraft på grund av deras fysiska kraft och storlek. Björnen är även beskyddande och en representant för krigare. Björnen är väldigt överbeskyddande av sig över sina barn och därefter kan björnen associeras med moderskap och skydd.

Tatueringar av björnar: Historia

Inhemska nordamerikanska indianer ser björnen som en symbol för frihet och en ritual av passage. Björnen är en symbol för potentiell kraft i fred, eftersom att björnen till utseendet ser farlig ut men egentligen är ganska snäll. I gamla hieroglyfer och grottmålningar tros björnen vara sambandet, eller den stora kommunikatörer mellan himmel och jord.

  

I Japan representerar björnen vishet, tålamod, styrka, tolerans och vänlighet. Björnen är det heliga oraklet till Ainufolket, ursprungsbefolkningen i Japan. Folket är animister och tror alltså att naturen är besjälad, likt andra ursprungsbefolkningar.

I den keltiska kulturen associerar man björnen med månen. Därför har björnen ett feminint tema med koncept som barnafödande, uppfostring, och våldsamt skydd av familj och unga. Björnen associeras med den keltiska gudinnan Artio. Det finns även bevis för att det fanns en mäktig björnkult där forntida kelter hedrade och dyrkade björnen. Intressant nog är björnen, trots sina vårdande och helande egenskaper, en symbol för krigare och militären för kelterna.

I Kina är björnen associerad med yang energi – maskulinitet, styrka, herravälde och makt. En kinesisk legend lyder att om en kvinna drömmer om en björn när hon är gravid kommer hon föda en pojke. Björnhonan är en symbol för moderlig styrka.

I den grekiska mytologin är björnen representerad av Artemis, gudinnan av jakt och som har anknytningar till månen. ”Ursa major” och ”Ursa minor” är konstellationer av stora och lilla björnen.

Tatueringar av björnar: Design

Det finns olika typer av björnar och därefter olika tatueringsdesigner. Haida björn tatueringar kommer från den äldsta stammen i Nordamerika, Haida. Folket lever i brittiska Columbia, Kanada och Alaska. Haida björn tatueringar är röd, grön eller svart.

  

Teddybjörnen är ett ganska populärt tatueringsmotiv. Teddybjörnen är döpt efter den amerikanska presidenten Theodore Roosevelt efter att han vägrade döda en svart björnunge under en jaktexpedition. Teddybjörnen symboliserar kärlek, affektion, oskyldighet och barndom.

Björntass och klo tatueringar är för det mesta uppmärksammad hos hip-hop artisten Eve, som har två björntassar tatuerade på bröstkorgen. Björntassar symboliserar tur, stabilitet, styrka och rörlighet.

Keltiska björntatueringar har en del influenser från spiritualitet och hedendom. Att bära en keltisk björn tatuering symboliserar ofta din anknytning med naturliga element, Irländsk tradition och din spirituella sida.

Pandabjörnen är det mest ovanliga och populäraste björnen i världen. Panda tatueringar symboliserar tur, harmoni och balans.