Krokodil tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Krokodiler, alligatorer och kajmaner är alla nära besläktade och den här artikeln handlar om alla tre.

Krokodilen är ett djur som funnits sedan forntiden och finns i många kulturer. Ordet krokodil kommer från det grekiska ordet ”kroko deilos” som betyder ”sten mannen”, vilket hänvisar till krokodilens fjälliga hud. Ordet kan även ha uppkommit från krokodilens ”vatten dans”. Vattendansen är när krokodilhanen försöker fånga honans uppmärksamhet. Hanen släpper ut vibrationer vilket får vattnet att ”dansa”.

Krokodil och alligator tatuering: Betydelse

Några vanliga betydelser som associeras med krokodiler och alligatorer är rädsla, instinkt, magi, ära och styrka.

Dessa reptiler har mycket skarpa sinnen och mycket utvecklad hörsel. Hörseln är så pass bra att mamman kan höra sina barn redan när de är i sina skal. Detta kan symbolisera beskydd då mamman transportera sina barn till vattnet i påsar, i munnen för att skydda dem mot hot.

  

Dessa djur kan även associeras med insikt och syn, eftersom att deras pupiller vidgas på natten. Vilket ger dem bättre syn så att de kan se klart under vattnet. Klar syn under ytan är även en symbol för att se genom sina mest oklara drömmar och tvetydiga känslor.

Krokodilens ögonlock ger perfekt kamouflage till deras fjälliga hud, vilket kan uppmana oss att se men inte bli sedd.  Eftersom att alligatorer, krokodiler och kajmaner är förknippade med vatten, kan de indikera att se in i emotionella världar.

Dessa varelser säger till oss att dyka ner i våra känslor och söka smidighet, helande och rensning i dessa världar.

De är orädda och deras energi är extremt uppriktigt. De ger oss klarhet i våra liv och representerar dessutom balans mellan jorden och vattnet. Med deras hjälp kan vi också bli jordade och samla våra känslor.

  

Alligatorns rygg är hård och kan avleda kulor medan magen är mjuk. Detta talar till oss om dualism och balans. Den rigida och sårbara, den mäktiga och den ödmjuka. Den uppenbara och den dolda.

Alligatorn förblir dold och har full kontroll av sina rörelser. När de har tagit sitt byte rullar de under vattnet och döljer sin fångst. Detta talar om förberedelse och personifierad timing.

Tatueringar av krokodiler och alligatorer: Historia

I många indianstammar är alligatorer en symbol för status och makt. Eftersom att de både kan leva på land och vatten ser många de som varelser ansvariga för kreation.

En Mayalegend berättar om fyra krokodiler som upprätthåller hela världen. Alligatorn framträder även i Mayansk astrologi. I deras stjärntecken är de som är födda under denna dag instinktivt överlägsen och känslig för kritik.

Egypterna dyrkade krokodilerna och döpte en stad efter dem: Krokodilopolis. Krokodil guden, Sobek symboliserar ultimat makt, skydd och fruktbarhet. Sobek var en bland flera gudar som ansvarar för att väga de dödas själar.

Tatueringar av krokodiler och alligatorer: Design

Det finns olika variationer av tatueringar av krokodiler. En populär variant är stamtatueringar, det finns många stammönster från olika regioner i världen som förmedlar signifikanta andliga budskap inom kulturen.

En annan populär variant är tecknade krokodiler, vilket är ett intressant koncept då den farliga krokodilen blir framställd som en älskvärd, ofarlig liten rackarunge.