Skorpion tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Även fast tatueringar av skorpioner inte är så ”mainstream”, är de populära. De är för det mesta populära hos män men en del kvinnor tycker även om dem.

Precis som med andra djurtatueringar så representerar tatueringen egenskaper hos djuret. Att tatuerar in en skorpion på sin kropp kan säga att de är dödliga, skygga, och att man inte ska mucka med dem. Men en tatuering av en skorpion kan ha andra betydelser också, tillexempel stjärntecknet skorpionen.

Skorpion tatuering: Betydelse

Vanliga egenskaper skorpionen symboliserar är passion, våldsam sexualitet, rädsla, uthållighet, styrka, död, ondska och förräderi.

Vid parningen så utför skorpion hanen en lockande dans för att imponera på honan. En skorpion kan därför symbolisera manlig sexualitet och upphetsning.

  

En skorpion tatuering på en kvinna kan symbolisera styrka och egenskapen att kunna stå upp för sig själv oavsett storlek, status och position hos motståndaren. Detta är för att skorpionen trots sin storlek inte är rädd för att slåss och försvara sig själv.

En skorpion tillsammans med en ros kan representera två levande saker som inte ska dömas av sitt utseende. Skorpionen är liten men samtidigt skrämmande, rosen är vacker men har samtidigt skadliga taggar. Att skaffa en skorpion-ros tatuering kan indikera att du inte vill att andra ska komma nära både fysisk och psykiskt.

En skorpion tatuering i LGBT gemenskapen är en symbol att bäraren är HIV positiv.

I Ryssland kan en skorpion tatuering betyda olika saker beroende på hur skorpionen är framställd. Om klorna är öppna representerar tatueringen en specialstyrkemedlem som har varit i strid. Det kan även vara en symbol att bäraren har suttit i fängelse. Skorpionen kan dessutom vara en symbol för drogmissbruk. Om gadden är uppe så betyder det att hen fortfarande är en missbrukare och om den är nere, att hen har slutat.

Om tatueringen är buren av en kubansk eller mexikans gäng medlem, betyder det att bäraren är en kontraktmördare. Det sägs att antalet kvadrater som utgör svansen indikerar hur många personer hen har mördat.

  

Tatueringar av skorpioner: Historia

I Mayakulturen tror man att skorpioner är relaterade till kirurgi, eftersom att skorpioner ”bedövar” sina offer innan de dödar dem.

Den egyptiska gudinnan Isis använde gigantiska skorpioner som skydd när hon letade efter hennes älskares kropp. Därefter kan skorpioner symbolisera beskydd. Människor bad även till den egyptiska skorpion gudinnan Serket för att lindra smärta vid förlossning.

I den grekiska mytologin symboliserar skorpionen en kämpe. Vilket är anledningen till populariteten hos boxare och andra idrottare. Skorpionen kan dessutom symbolisera livets strid på grund av myten om Orion som blev attackerad av skorpioner.

Tatueringar av skorpioner: Design

En design är tillexempel att göra hela skorpionen i svart förutom ögonen som målas i rött, för att få ögonen att stå ut. Man kan även lägga till andra symboler som tillexempel tärningar, om du är en spelare eller en bil, om du är en bilentusiast. Man kan även be om en konstellation i form av en skorpion om man är intresserad av stjärntecken. Man kan dessutom variera färgerna på tatueringen om man vill ha en unik design.