Nyckelpiga tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Funderar du på att skaffa en tatuering av en nyckelpiga? Läs på om nyckelpigans betydelse för att ta reda på om det är något för dig!

Nyckelpigor tillhör familjen av skalbaggar som kallas Coccinellidae. De kommer i olika nyanser av gul, orange eller röd och har svarta prickar ovanpå dessa färger. De är ganska små till storleken och lever runt om i vanliga skogsmiljöer. De är inte giftiga och anses vara mycket gynnsamma eftersom att de äter mindre insekter, vilket håller populationerna nere.

Nyckelpiga tatuering: Betydelse

Den mest kända legenden om nyckelpigor är att om den landar på dig så kommer du att få tur. Andra betydelser är att nyckelpigor ger en lycka med kärleken. Men även att de medför bra väder, har läkande krafter, kan förstå mänskligt språk och att den förverkligar dina önskningar. Men att skaffa sig en tatuering av en nyckelpiga innebär inte att det endast är en klassisk röd och svart nyckelpiga. Man kan lätt byta ut färgerna mot andra eftersom att det finns många typer av nyckelpigor i naturen.

Den röda färgen hos nyckelpigor är även en symbol för livskraft, kärlek, passion, värme och energi. Att döda en nyckelpiga anses dessutom ge otur.

  

Nyckelpiga tatuering: Historia

Inom kristendomen är nyckelpigor ofta förknippade med jungfru Maria, på grund av nyckelpigans förmåga att skydda växter. Nyckelpigor kan nämligen äta upp små skadeinsekter i trädgården.

I Kina anses nyckelpigan vara mycket gynnsam och ett mycket lyckobringande djur. En känd legend är att om en nyckelpiga landar på dina kläder kommer din sanna kärlek att komma till dig. Antalet prickar på nyckelpigan visar hur många månader det kommer att ta tills du möter din sanna kärlek.

Nyckelpiga tatuering: Utseende

Vet du varför nyckelpigan har prickar? Det har och göra med överlevnad. Prickarna är en varning till rovdjur att akta sig. Det unika mönstret är ett sätt att säga till potentiella rovdjur att försvinna.

Detta är ett intressant koncept då de flesta insekter är kamouflerade för att smälta in i naturen. Nyckelpigan är dock färgstark till utseendet och sticker ut, vilket inte är lika vanligt och mycket modigt. Nyckelpigans praktfulla färger och mönster är en utmaning till potentiella hot. Är du modig, fräck och utåtgående? Är du tapper och vågar visa dina unika färger? Då är nyckelpigan din energiska vän och delar samma tuffa attityd och utåtgående personlighet.

  

En annan metod nyckelpigan har för att överleva är lukt. Nyckelpigor utsöndrar illaluktande vätska som kallas alkaloider, vilket hindrar rovdjur från att komma för nära. Detta är ett mycket skickligt sätt att skydda sig själv. Det kan även vara ett budskap att man precis som nyckelpigan ska vara tuff, vacker men samtidigt vara bered att skydda sig själv.

Nyckelpigan ska inte underskattas, hon må vara liten och vacker men hon skojar inte när det gäller att överleva. Detta kan vara en viktig läxa för alla människor. Nyckelpigan bör påminna dig om att du är värdefull, vacker och värd de högsta nivåerna av skydd. Så skydda sig själv som om du är det värdefullaste på jorden!