Trollslända tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Om du letar efter en tatuering som har en djup betydelse och samtidigt är vacker till utseendet ska du välja trollsländan. Den är väldigt populär och anses vara en varelse av vinden.

Dessa tatueringar är attraktiva och socialt acceptabla i nästan vilken miljö som helst. Om du söker spirituell tillväxt eller omfamnar begreppet att leva i ögonblicket, kan trollsländan vara det perfekta sättet att uttrycka det på.

Trollslända tatuering: Betydelse

Medan vissa ser upp till skönheten så relaterar en del med sländan på en djupare nivå på grund av dess betydelse.

Den bevingade varelsen har länge varit associerad med tur, framgång och renhet. Eftersom att vatten representerar det undermedvetna och luften frihet, så kan trollsländan symbolisera de många aspekterna av andlig tillväxt och personlighet.

  

Trollsländan har dessutom länge varit associerad med det mystiska och representerar förvandling. Dessa små insekter börjar livet i vatten och förvandlas sedan till bevingade väsen som vuxna. Denna stora förvandling kan vara en anledning till att många förknippar trollsländan med metamorfos.

Andra dras till faktumet att sländan är en symbol av styrka, fred och harmoni. Att lägga till blommor eller andra unika utsmyckningar kan försköna betydelsen och göra den mer personlig.

Tatueringar av trollsländor: Historia

I olika indianstammar så ser man trollsländan som en symbol för lycka, snabbhet, och renhet. Det är även en vanlig symbol för kommunikationen mellan den fysiska och spirituella världen.

I den japanska kulturen representerar trollsländan styrka, hastighet och rörlighet. I Kina är trollsländan en symbol för harmoni, tur och framgång.

I den keltiska kulturen är trollsländan mer kantig och har invecklade knutar till utseendet. Vingarna är mer öppna och är ifyllda med spiraler och knutor i olika färger. Trollsländan representerar fantasi, klar syn och insikt i den keltiska kulturen.

  

Tatueringar av trollsländor: Design

En av de mest lockande aspekterna av tatueringar av trollsländor är att man helt själv kan skräddarsy designen av vingarna.

Tatuerare idag är väldigt skickliga när det gäller att få bilder att verka nästan 3D. Med hjälp av skuggor och skuggningstekniker kan sländan nästan se ut att flyga över eller ha landat på din kropp.

Att skriva skrifter och sångverser med en trollslända svävandes ovanför är även ett sätt att skapa en egen design. Dessa bevingade varelser kan dessutom användas för att minnas en älskad som du förlorat men fortfarande vill ha en förbindelse till.

Trollsländan brukar oftast tatueras i hel svart färg men det är även vanligt att de målas med blå, röd eller grön färg.

Tatueringar av trollsländor: Placering

Tatueringen kan vara placerad nästan vart som helst. De vanligaste placeringarna är på handen, axeln, foten, eller fotvristen. Stora trollsländor kan placeras på ryggen eller låret medan mindre kan placeras på armen.

Allt som är trollsländan och lite till

Det finns många läxor som måste läras i livet, och en tatuering av en slända kan bli en påminnelse att leta efter en läxa i händelser.

Den kan tjäna som en påminnelse att saker kan verka utmanande idag, men imorgon kommer du att flyga högt och nå nya och spännande höjder. Det är en påminnelse att även i de starkaste vindarna av turbulens kan de minsta och ömtåligaste överleva.