Uggla-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

Precis som de flesta djurtatueringar har ugglan ett rikt symboliskt värde. Ugglan står för visdom, kunskap och förändring. Den har förknippats med många olika forntida civilisationer, över hela världen och spelar en roll i hinduistiska, egyptiska och keltiska föreställningar och myter.

När vi tittar närmare på ugglan, kan vi bättre förstå alla dess symboler. De är kända för sina stora ögon och skickliga jaktförmåga. Deras ögon är utformade för att se långt i svagt ljus och de jagar tyst och är nästan ljudlösa när de flyger. Att de är så ljudlösa beror på att de utvecklat en extra mjuk fjäderdräkt som ger dem nästan stealth-förmåga. Ugglor ger en känsla av mystik, kanske för att de är nattliga och sällan sett under dagen. Som de flesta bevingade djur symboliserar ugglan frihet, men de representerar också förutseende på grund av deras förmåga att se så långt på natten.

Uggla-tatuering – Betydelse

Hos hinduister, egyptier och kelter ansågs att ugglan var väktare och skyddare av de döda och troddes kunna kommunicera med de avlidna. Inom hinduismen sågs ugglan även som bärare av rikedomens gudinna, Laxmith, och förknippades därför med rikedom. Romarna trodde att en uggla som hoade på toppen av en offentlig byggnad förutsade döden av en viktig offentlig figur. På grund av detta kallades ugglan vanligtvis dödens ängel och trodde att de bar de avlidnas själar till underjorden. För de gamla grekerna hörde ugglan samman med Athena, den grekiska visdomsgudinnan, och ansågs symbolisera helighet. Vissa tror att om du ser en uggla i dina drömmar betyder det att du eller någon i din närhet kommer att uppleva döden.

  

Ugglan var också symbolisk för amerikansk ursprungsbefolkning som trodde att den var väktare av helig kunskap. De förutsade också väder genom att titta på ugglan.

En tatuering av en uggla kan ha ett flertal betydelser. Ett tecken för en budbärare, självständighet, kunskap, visdom, förutseende, beskydd, hemlighetsfullhet, unikitet, mysterier, erfarenhet och förvandling.

Uggla-tatuering – Design

Denna tatuering kan göras på många olika sätt och bärs av både kvinnor och män. Det finns ett antal ugglearter som du kan välja. Tornugglan kan användas som en symbol för mysterium, medan en fjälluggla kan vara en symbol för elegans och värdighet.

Dessa mönster ser bra ut både i vibrerande färger eller helt i svart. De kan vara realistiska med invecklade detaljer eller göras i abstrakt eller tecknad design. En uggla-tatuering kan göras i alla storlekar och passar därför på alla kroppsdelar, men en större placerad på t.ex ryggen kan göras mer detaljrik. Den kan sitta på en gren eller flyga med vingarna infällda eller utsträckta. Ugglan kan gärna kombineras med andra symboler, som en nyckel, klocka eller blomma.

  

  

Hur du gör den är slutligen upp till vad som känns rätt för dig.