Varg-tatuering: Betydelse, design, historia och foton

  

I vissa kulturer se vargen som nattens rovdjur, som förföljer och jagar oss i våra mest skrämmande mardrömmar. I andra ses de som ädla krigare, stora ledare och försvarare av de oskyldiga.

Varg-tatuering: Historia

Vargarna har en speciell plats I våra hjärtan, huvudsakligen på grund av att de är förfäder till människans bästa vän, hunden. Ordet varg kommer från germansk hedendom och är en vidareutveckling av det förgermanska ordet wulfaz. I denna tidiga kulturella kontext sågs vargen inte bara som naturliga rovdjur, utan också som våldsamma och orädda krigare, delvis beroende på människans rädsla för vargen. Därför använde ofta anglo-saxiska kungar och krigare detta ord som förled till sina namn för att ta kontroll över sin inre varg. Detta är orsaken till att namn som Wolfgang, Wulfsbane och Wulfmeer än i da är vanliga i delar av Europa, speciellt i Tyskland.

Vargen har överlevt i ogästvänliga omgivningar under tusentals år. De är intelligenta, duktiga jägare som lever och jagar i flock vilket ökar dess överlevnadsförmåga.

Varg-tatuering: Betydelse

Vargen skildras I mytologi, litteratur, filmer, legender och berättelser som Rödluvan och Tre små grisar. Varulvar är också vanliga motiv i fantasyfilmer och böcker och porträtteras också i romersk mytologi,som berättelsen om Romulus och Remus. Vare sig vargen skildras som god eller ond är den alltid stark och detsamma kan sägas om en tatuering av en varg.

  

Ursprungsamerikaner såg vargen som ett totemdjur eller en ande som sänts för att vägleda oss genom livet och den symboliserade lojalitet och uthållighet. I legenderna hade den stora krafter som den fått av den stora anden. Vargen hade också förmågan att transformera till en människa.

Likt de flesta rovdjur ses ofta vargen som ond. Tidiga kristna sa att vargen var en symbol för djävulen och därför ett ont förebud. Då människan i dag inte kommer i kontakt med vargen på samma sätt som förr är den inte lika fruktad.

Då vargen är starkt förknippad med familjen och är trogen sin partner så länge de lever samt att flocken hjälper till att ta hand om valparna symboliserar de starka familjeband.

Som symbol för en tatuering står vargen för: Lojalitet och hängivenhet, familjen, kommunikation, tur och fruktbarhet, vägledning och omhändertagande, rovdjurskraft och styrka, intelligens samt omtanke.

Varg-tatuering: Design

Det finns ett flertal stilar på designen. Du kan bl.a. välja mellan tribal, keltisk, gotisk, serieteckning och realistisk. Populära framställningar inkluderar en varg som ylar mot månen, en kombination av en varg och korp, en vargskalle, vargens ögon eller tassar. De kan också kombineras med andra djur, t.ex. björn, örn, hjort, bison eller ugglor. Även träd, berg, snö, klippor och vatten kan göra sig bra tillsammans med en varg. För att få en koppling till amerikansk ursprungsbefolkning kan den kombineras med fjädrar och drömfångare. Många tycker att de extra symbolerna ger en extra dimension till tatueringen, men det är ändå slutligen du som bestämmer.